Evenement             : Timberwolf tracks
Evenementdatum : 16 oct 2016
Locatie                     : Zundert
Foto’s                       : Foto reportage Timberwolf tracks 2016

Het verslag van de Timberwolf tracks kan niet gestart worden zonder een terugblik op de historie van 41DKO.

Er was eens een re-enactmentgroep 41PABRIG (http://www.41pabrig.nl/) onderdeel uit makend van de Army Verhicle Club, waaruit later 41DKO is ontstaan, die in 2001, op uitnodiging, de  eerste Timberwolf tracks liep, gevolgd door nog een aantal deelnames in de daaropvolgende jaren. Na twee keer is er om een of andere reden geen voortgang meer geweest in deelname aan deze wandeling. Echter, aangezien de huidige commandant van 41DKO in die tijd deel uitmaakte van 41PABRIG, zat deze wandeling nog steeds in ergens verstopt in zijn gedachten. Tot afgelopen najaar. Toen werd hij nieuwsgierig of deze wandeling nog steeds zou bestaan. En ja hoor, voor 2016 stond alweer

Gewoon de goede bordjes volgen – en dan kom je er wel.

de xx editie op het programma. Tijd dus om een oude traditie weer nieuw leven in te blazen. Bevel ging de deur uit met als resultaat dat er op 16 october drie man onderweg waren naar Achtmaal om aan de start te verschijnen van een 20 km lange wandeling (voor reden van het bestaan van de Timberwolf wandeling wordt verwezen naar hun website).

 

De wandeling

Zoals gezegd waren er dus op een vroege zondagmorgen een drietal DKO-ers in een Laro onderweg naar Achtmaal waar, op locatie van het locale Militaire Museum, de start gepland was van Timberwolf tracks. Er was keuze uit een tweetal wandelroutes en 1 fietsroute. We kozen voor de langste (20 km) wandelroute. Na afrekenen en ontvangst van de routebeschrijving werd fris (letterlijk) en fruitig van start gegaan. Het was een van de mooiere herfstdagen, zonnetje, weinig tot geen wind. Prachtig weer derhalve om te wandelen.

De wandeling voerde ons door het platte landschap rondom Achtmaal, langs historische plaatsen waar de Amerikaanse 104e infanterie divisie gevochten heeft (en zich zelfs, tijdelijk, heeft moeten terugtrekken). Na een km of 10 was er een pauzeplaats ingericht met een WWII Canteenwagon alwaar we koffie, thee, koek, winegums en, als gezonde tegenhanger, appels konden verkrijgen. Niet al te lang van de pauze genoten, wordt je alleen maar stijf van en terug naar Achtmaal. Langs weilanden, door bossen, via een ommetje over de fietsroute (20 km vonden we eigenlijk toch wel wat tekort) arriveerden we weer bij het museum. Voor een van onze deelnemers waren de laatste paar kilometers nog wel een opgaaf omdat deze in het bos zijn enkel verzwikt had. Maar uiteraard zonder te piepen volbracht ook hij de wandeling. Toppie.

Snel nog even drankje, hup de Laro in en weer op weg naar huis. Terug kijkend op een prachtige dag. Volgend jaar wat betreft de deelnemers weer. Een oude traditie is weer in ere hersteld.