Evenement             : Veteranendag
Evenementdatum : 31 oct 2015
Locatie                     : Tilburg
Foto’s                       : Foto reportage Veteranendag Tilburg 2015

Ergens in September 2015 kreeg commandant DKO een mailtje van de organisatie van de lokale veteranendag Tilburg of wij op 30-10-2015 aan het genoemde evenement wilden meewerken. Men had in Tilburg een paar jaar geleden het plan opgevat om niet alleen een besloten veteranen”feestje” te geven maar dit ook voor het gewone publiek wat meer zichtbaar te maken. Hiertoe had men vorig jaar in Oisterwijk al een soort van pilot gedraaid. Deze was blijkbaar met succes geweest en vandaar dat men het voor dit jaar wat meer wilde uitbreiden. Na ook telefonisch contact gezocht te hebben is besloten om het verzoek positief te beantwoorden en zo waren er op vrijdagavond 29-10 reeds een aantal man van DKO druk bezig op het mobcmplx Voorthuizen om spulletjes in te pakken, nog wat volk aan te kleden en er verder een gezellige avond van te maken (men bleef slapen) want vertrek naar Tilburg stond op 0600 op het plan.

Toen ’s morgens de wekker om zo’n 0500 uur dan ook ging was het dan ook gelijk buiten de bedden, opruimen, wassen, aan kleden en happie eten geblazen. Koppie koffie naar binnen werken en met de S95 aangevuld met de aggregaat ahw op weg naar Tilburg. Onderweg was het wat mistig en vooral erg fris, zodanig fris zelf dat, hoewel de chauffeur het niet erg snel koud heeft (zat zonder buitenjas e.d. achter het stuur), hij even de tijd genomen heeft om de raampjes dicht te doen (ja, diegene die de chauffeur kennen, u leest dat goed: de raampjes gingen dicht).

Na een verder oneventvolle reis in het centrum van Tilburg aangekomen (Willemsplein), de display ingericht (verbinding postje), de overig aanwezige groepen even goedemorgen wezen wensen (o.a. Unifil, de Ijssellinie, Bartje, Veteranen MC, Veteraneninstituut, Peleton-48), koffie gedronken en afwachten wat de dag ging brengen.

Rond 1000 uur begon er wat publiek binnen te stromen, nou ja, stromen: er liep wat volk en dat is eigenlijk zo de gehele dag gebleven of te wel het was niet te druk maar zeker ook niet te stil (ook dankzij de 40L70 demo (lekker zo’n BS aggregaat) en enige optredens van wat bands).

De organisatie had voor de inwendige mens ook goed gezorgd: koffie, frisdrank volop en tussen de middag een bakkie erwtensoep, broodje kroket en wat bolletjes met ham/kaas etc. We werden goed verzorgd derhalve (en dat is wel fijn als je eigen keukengroep er door omstandigheden niet bij kon zijn).

En wat hebben wij, als DKO, dan nog verder gedaan naast ouwenelen, bezoekers vragen beantwoorden e.d. Nu: kleine lesjes verbindingen: wat doen nu die knoppen op een PRC10, hoe draag je deze, hoe gebruik je de verbindingen bij de verkenningsgroep. Een aanvullend lesje UZI: wie had deze, wat is de bedoeling van dat wapen, wat zijn de veiligheidsmaatregelen. En natuurlijk ook de tijd genomen om bij andere display’s te kijken.

Al met al een mooie dag (ook het weer was niet te versmaden. Lekker de hele dag, na een wat mistig begin dus, in het zonnetje gestaan) en voor herhaling vatbaar wat ons betreft. Alvast maar eens gaan bedenken wat we dan weer gaan doen.

Om 1700 uur was het eindschot gevallen. Dan is het natuurlijk voor wat betreft het evenement afgelopen maar nog niet voor ons. Inpakken, terug naar het mobcmplx, uitpakken en opruimen. Nog even een afsluitende hap bij onze, zo langzamerhand al een beetje, stamfrietboer (of te wel ze kijken daar niet meer vreemd op bij de binnen komst van een aantal “militairen” en het voor de deur parkeren van wat groene voertuigen) en naar huis voor een lekker douche.

Vanuit deze plaats willen we nog de gelegenheid ten baat nemen om de organisatie van de lokale veteranendag Tilburg (nogmaals) te bedanken voor de gastvrijheid en de goed organisatie.

C-DKO