Evenement             : “Verenigingsdag”
Evenementdatum : 27 aug 2022
Locatie                    : Loenen
Foto’s                       : Verenigingsdag 27 aug 2022

Alweer de vijfde verenigingsdag van 2022. Dit keer staat deze dag in het teken van observatieposten (OP). Hoewel de verenigingsdag op 27 augustus was, waren al vele paxen op de vrijdagavond aanwezig. De gc-vkgp is nog druk bezig geweest deze avond om enige veldtekens in het donker te behandelen. Zeker nodig, want zo vaak doen we dat niet. Het blijkt dan dat het vele malen moeilijker dan overdag bij goed zicht (open deur wellicht).

’s Morgens na ontbijt en opruimen van de overnachtingsplaats, begon de dag met regulier apèl, gevolgd door theorie over OP of te wel doel, nut, noodzaak maar ook verschil tussen tijdelijke en meer definitieve OP.

In de middag werd de groep meegenomen het veld in om het geleerde direct in praktijk te brengen, daar de groep groot genoeg was is deze gesplitst in twee groepjes. Onder leiding van de gc resp. plv-gc.

1e opdracht: zoek (binnen een aangegeven gebied) een geschikte locatie voor een OP. Dit bleek al gelijk tot een alternatieve invulling van de opdracht van een van de groepjes te leiden. Men ging zoeken buiten het aangegeven gebied. Na corrigerend optreden van de CC vond ook deze groep een locatie voor een OP BINNEN het gebied.

2e opdracht, hoe kan het ook anders, bouw een OP welke voor meerdere dagen kan worden bezet met de huidige groepsbezetting. Hiermede ging men enthiosiast aan de gang. Hoewel de tijd beperkt was , werden er na 3 uur een tweetal acceptabele OP opgeleverd. De groepen elkaars OP laten beoordelen, goed kritieken gehoord waar men bij een volgende keer gebruik van kan maken om een nog betere OP te maken.

Aan het eind van de dag, na opruimen OP, terug naar HK, aldaar de gebruikte middelen schoongemaakt en opgeruimd. Eind apèl, en nog wat napraten.

Goede dag geweest.

C-41DKO