Evenement             : Airborne wandeling
Evenementdatum : 14 sep 2011
Locatie                     : Omgeving Oosterbeek
Foto’s                       : N.v.t.

Zondag 4 september 2011. Terugkijkende op een prachtige (te?) zonnige dag (volgens ingewijden speciaal besteld) waarin DKO aanwezig was, met een zeer select gezelschap, in en om Oosterbeek.

Ook dit jaar liepen zij aldaar de Airbornemars. Zoals bekend verondersteld mag worden: deze mars wordt gelopen ter herinnering aan de ontsnapping van de, voornamelijk Engelse soldaten, na de mislukte operatie Market Garden in 1944. Nu al weer voor de 65-ste maal.

Er was afgesproken om rond 1100 uur te vertrekken. Echter alle deelnemers ontmoeten elkaar in dezelfde trein richting Oosterbeek zodat er sprake kon zijn van een vervroegde start. M.a.w. DKO ging op in de enorme massa van wandelaars. Naar zeggen is de Airbornemars de grootste 1-daagse wandelmars ter wereld. Vanaf Hartestein (de startplaats) gingen we over de grote winkelstraat, onderweg eregroet brengend aan de hoogwaardigheidbekleders die op een podium hadden plaats genomen, en vele groeten en gelukwensen ontvangend van het vele publiek. Bijna in Arnhem (nou ja) afslaand de bossen in naar de Airborne begraafplaats. Aldaar onze eerbied getoond aan de gesneuvelden nabij het eremonument. En weer op pad.

Bij de eerste splitsing van de verschillende afstanden (10, 15, 25 en 40 km) die van de 15 genomen (uiteraard zou je zeggen). Werd gelijk een stuk rustiger op het parcours. Na een aantal kilometers de volgende splitsing. Nu tussen die van de 15 km enerzijds en die van de 25 en 40 km anderzijds. Na ampel overleg kozen we, achteraf misschien iets te lichtvaardig, die van de 25 en 40 km. (Achteraf) gelukkig bij de splitsing van 25 en 40 km namen we die van de 25.

Over de rand van de Edense heide, langs de luchtlandingsterreinen richting het Dumoplateau. Daarna langs de Westerbouwing en omhoog Oosterbeek in. Voordat we het wisten waren we alweer terug (goed: we zijn wel een dikke 5 uur onderweg geweest). Wel constateerden wij onderweg dat, willen wij de wilde plannen voor deelname aan de 4-daagse doorzetten, er nog wel wat getraind moet worden. Deze 25 km gingen goed maar niet echt overtuigend. Weer wat geleerd dus.

Na ons, dit jaar zeker verdiende, herinnering opgehaald te hebben, trakteerden wij ons op een heerlijk koud biertje. Denk dat zo’n biertje nog nooit zo lekker heeft gesmaakt als nu..

Uiteraard zijn we er in 2012 weer bij………………

C-DKO