Evenement             : Heideweek optocht
Evenementdatum : 23 aug 2014
Locatie                     : Centrum Ede
Foto’s                       : Foto reportage Heideweekoptocht 2014

Ook dit jaar was DKO met zes leden en twee gasten ( Jan en Daan ) op 23 augustus jl. weer aanwezig op de heideoptocht. Het thema was dit jaar “Om op te (vr)eten !”

De voorbereiding voor deze optocht werd net als vorig jaar uitgevoerd door onze C-keukengroep en de soldaat van de onderhoudsgroep. Na langdurig beraad werd er een plan op papier gezet. En dat heeft geresulteerd in een super rookworst van ruim zes meter en een zevental iets kleine worsten, een DAF YA126, een DAF YA328, waterwagen, munitiewagen, keukenwagen, geluidsinstallatie, rookgenerator, aggregaten, enz. En natuurlijk niet vergeten 20 kilo snoepgoed (want vorig jaar was er veel te weinig). Tevens vonden de twee heren dat deze keer geluid aanwezig moest zijn.

Dus werd de hulp ingeroepen van onze luit., die de muzikale omlijsting verzorgde. En deze werd gevonden in het lied “Rats, Kuch en Bonen” dat tijdens de hele optocht door de boxen galmde (fijn joh).

Op de dag zelf werd alles op zijn plaats gezet. Met hulp van vele handen die uit de mouwen werden gestoken. Om 16.30 uur was het dan zo ver en verplaatsten wij ons naar de opstelplaats. Daar aangekomen werd nog snel een snack naar binnengewerkt. Om vervolgens om 18.30 uur te mogen vertrekken. De weergoden waren ons dit jaar gunstig gezind. Er is geen druppel regen gevallen. Hierdoor stonden er ook veel toeschouwers langst de weg. Al snel bleek dat ook dit jaar het snoepgoed een grote aantrekkingskracht had op jong en oud, maar nu was er gelukkig genoeg.

Om plm. 21.00 uur waren we weer terug op de kazerne en konden we tevreden terug kijken.

C-DKO