Evenement             : NTR filmopname
Evenementdatum : 10 mrt 2016
Locatie                     : Fort Nieuwersluis
Foto’s                       : Foto reportage filmopname NTR

Zoals blijkbaar gebruikelijk in de filmwereld regelt men daar veel ruim vooraf maar missen ze op het laatste moment enige essentiële zaken – paniek. En zo hing op 08 mrt 2016 de NTR bij C-DKO aan de lijn of hij voor over een paar dagen een militair voertuig kon zorgen voor filmopname. Enkele voor de hand liggende vragen zijn dan: “waarvoor, wanneer en wat voor voertuig?”. Antwoorden hierop waren: “voor filmopname t.b.v. een item in het Klokhuis “de jaren van ….” , op donderdag middag 10 maart (dus minder dan twee dagen verder (op een door de weekse dag) en ja, dat weten we eigenlijk niet zo goed.”

Nu is onze CC goed in doorvragen en kwam er al snel uit dat een jeepje (NEKAF) goed genoeg was, graag met KL-kenteken en de bestuurder in originele jaren ’60 KL uniform. Zo de vraag was duidelijk. Maar nu: wie is beschikbaar en bereid. Na wat interne telefoontjes heen en weer was er, gelukkig, al snel een van onze medeleden bereid gevonden om deze donderdagmiddag vrij te nemen om af te reizen naar Nieuwersluis.

Daar aangekomen kon hij zijn NEKAF op locatie plaats laten nemen, zich nog even met de aankleding van de acteurs bemoeien en ook nog een deel van zijn eigen uniform inleveren (want voor de hoofdpersoon was er geen passende broek aanwezig).

Alle overige aandacht ging uit naar scene met onze NEKAF bescheiden op de achtergrond. Al met al kwam ons lid enthousiast terug. Leuk om te zien hoe filmopname tot stand komen, leuk daaraan mee te mogen/kunnen werken.

En waar gaat de film nu over: Dienstweigeraar in de jaren 60. En die werden natuurlijk opgesloten in Nieuwersluis (maar dat weet de NTR dan weer niet, sssshhht).

Wat hebben ze er van gemaakt? Geen idee, gaan we ergens in september gedurende het Klokhuis zien.

C-DKO

Naschrift:

Na een dagje draaien hierbij het eindresultaat (DKO draagt geen inhoudelijke verantwoording voor het filmpje, laat dat in ieder geval duidelijk zijn):