Evenement             : Oldtimerdag Voorthuizen
Evenementdatum : 29 augustus 2019
Locatie                     : Centrum Voorthuizen en omgeving
Foto’s                       : Oldtimerdag 29 augustus 2019

Al enige jaren waren we, als DKO, van plan om met een

kleine delegatie mee te doen aan het oldtimerfestival te Voorthuizen. Altijd een hele happening maar wel doordeweeks, donderdag. Dat is nu net een dag welke vervelend is voor vele DKO-ers – want helaas moeten deze dan werken voor de kost.

Echter in 2019 liepen er een aantal zaken samen en konden we eindelijk met een kleine afvaardiging mee doen. En zo reden we op een mooie donderdag in augustus richting de verzamelplaats: het centrale plein nabij de kerk in het centrum. We waren nogal enthousiast en kwamen zowat als eerste het plein oprijden (wat een gelukje bij een ongelukje was want alras liep het plein vol en latere aankomst had waarschijnlijk geresulteerd in het feit onze vrachtwagens er lastig – zo niet in het geheel – er meer op hadden gepast).

Het plein was dus in noodgang vol met vele verschillend voertuigen (mil) vrachtwagens, motoren, auto’s en een enkele trekker. Veel publiek (zowel deelnemers als bezoekers) die interesse hadden in de tentoongestelde voertuigen. Maar doordat wij vroeg waren, duurde het eigenlijk te lang voordat we aan de geplande rondrit toekwamen (op de duur heb je het wel gehad met dezelfde vragen en het hangen rond je voertuig, in de tussentijd volk uit je cabine trekkend waar ze, zonder te vragen ingeklommen waren of pogingen daartoe deden. Vervelend.

Maar uiteindelijk, hé, hé, op pad. Voorthuizen uit ri. Ter Schuur, afslaan ri. Achterberg en dan via mooie landelijke weggetjes en kerend d.m.v. een rotonde, waardoor je de nog tegenovergesteld rijdende voertuigen ook nog kon bewonderen, via randje Barneveld weer terug. Het was de bedoeling dat je je voertuig weer op het plein zou plaatsen, echter wij kozen ervoor om terug te keren naar ons eigen HK om daar nog te genieten van een lekkere eigen bereide maaltijd.

Al met al een leuke middag waar we wel van geleerd hebben: kom niet te vroeg, want dat hangen op het plein……

@AvW photography (3)