Evenement : Verenigingsdag 24-06-2023
Locatie         : Vml mobcmplx Veldhuizen, Loenen
Foto’s           : Verenigingsdag 24 juni 2023

Verenigingsdag 24 juni 2023.

Wat gaat een maand toch snel (gelukkig) want daarom stond een bijna voltallig DKO op zaterdag 24 juni 23 om 1000 op appel om een nieuwe verenigingsdag te starten.
Het was weer een volle dag die aansloot op de kennis en kunde die men eerder heeft opgedaan maar ook weer nieuwe kunde toevoegd.

’s Morgens was de vkgp aan de beurt om kennis te maken me het gebruik van een AED alsmede reanimatie te herhalen (de overige groepen komen nog aan de beurt) onder leiding van onze eigen hospik. De overige gprn waren aan de slag met onderhoud van hun uitrustingstukken (e.e.a. in een tempo dat paste bij de subtropische temperaturen van vandaag).

Om 1230 werd de lunch uitgeserveerd (met een kroketje op een broodje) waarna deel twee van het programma van start ging.

De vbgp, vzgp en onhgp vervolgde hun onderhoudsprogramma terwijl de vkgp (onder toezicht van de staf en gnkgp) aan de slag ging met een verkenningsopdracht: verken de aanwezigheid van een vijandelijke observatiepost.

Nu kan je natuurlijk holoverdebol het te verkennen gebied inrennen maar, door de geleerde lessen, was daar nu geen sprake van. Er werd een uitgebreide studie gedaan van de opdracht, teruggekoppeld met de cmdt, aansluitend een kaartstudie, opstellen vkplan en op basis daarvan de verkenning starten.

Dit, allemaal in compleet groepsverband om ieder kennis te laten maken van wat er allemaal komt kijken voordat je de deur uitgaat.

Het was in de tussentijd 1500 uur geworden, net het moment dat er ook bewolking kwam binnendrijven wat de temperaturen waaronder geopereerd moest worden wat aangenamer maakte.

Onderweg pikte de cmdt de vkgp op om nog wat tips, en aanwijzingen te geven (en, ja, ja,ook complimenten). Gezien de tijd werd de verkenning om 1615 naar status endex gebracht en kon men bloemkolend terug naar het hk alwaar de bbq-bak al bijna gereed was gesteld.
Alle groepen kregen opdracht om de laatste spullen op te ruimen en klaar te maken voor het eindappel.

Klokslag 1700: appel.

De avond werd afgesloten (of beter gestart) met de traditionele midzomer bbq.

Het bleef nog lang onrustig.

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische dag waarin ieder weer nieuw zaken geleerd heeft en zich uitermate goed heeft geamuseerd. Op naar het oefenweekend.

Naschrift: DKO was niet helemaal compleet aanwezig op het hk want twee van onze mannen hebben ondersteuning geboden aan de Veteranendag in Den Haag. Voor DKO geen gelegenheid om bij aanwezig te zijn, want Koude Oorlog militairen zijn geen veteranen. E.a. laat natuurlijk niet onverlet dat wij als DKO alle respect hebben voor de veteranen.

C-DKO