Evenement : “Footsteps”

Evenementdatum : 18 feb 2017

Locatie : In en rondom Goronne, België

 

Footsteps 2017.

 

En voordat je het door hebt is het weer februari en tijd voor onze jaarlijkse wandeltraditie genaamd Footsteps.

De 17e was het dan zover, we konden weer afreizen richting België. Het had even wat moeite gekost maar uiteindelijk had toch iedereen vervoer geregeld ook al betekende dat voor sommige een hele vroege of juist iets latere aankomst.

Zelf ben ik met een paar van onze oost Duitse vrienden meegereden en heb ook nog kunnen meegenieten van een museum in Bastogne (http://www.bastognewarmuseum.be/homepage-nl.html) .

Onderweg naar het huisje zijn we nog gestopt bij de supermarkt om wat klasse 1 in te slaan voor die avond. Eenmaal aangekomen bij het huisje moesten we een ‘klein’ bultje oprijden om de auto te parkeren. Na de auto’s te hebben uitgeladen en de bedden te hebben verdeeld zijn we maar eens gaan kijken waar of dat we het hout konden vinden om de kachel aan te maken.

Na het eten kwamen ook de cc en zijn chauffeur binnen hobbelen na een lange en voor iemand een beklemmende reis. Her en der werd nog stiekem wat psu onderhoud gepleegd om de volgende dag, tijdens de wandeling, er op en top uit te zien. Tegen de tijd dat we naar bed gingen gaf de thermostaat een luttele 31,5 graden aan, was er toch weer een soldaat druk aan het stoken geweest.

De volgende ochtend na een lekker ontbijt en het klaarmaken van een lupa vertrokken we om een uur of 8 richting de startplaats, daar nog onze kisten ingevet tegen vocht en alvast 2 mensen vooruit gestuurd om de tickets te halen.

Dit jaar is trouwens de 35ste editie, misschien dat we daarom een patch kregen?

We zijn vol frisse zin begonnen aan de wandeling en na een poos gepraat en gediscussieerd te hebben (veelal over groene bende) kwamen we bij de lunchpost die op de helft lag, iets wat naar ons idee niet kon kloppen omdat we er voor ons gevoel binnen het halfuur waren. Zoals elk jaar was er weer een lekker soepje maar dit jaar was hij net iets lekkerder dan voorgaande jaren. Misschien weer met dat 35ste jubileum te maken?

Nadat de soep op was en we geleerd hadden dat er in een baret een lp plaat zat liepen we weer verder om vervolgens heel wat Amerikanen, in de bosjes, in schuilbivakken, tegen te komen en rondrijdend in hun voertuigen etc.

Tegen de tijd dat we, een van de laatste keren, een verplichte drinkpauze verorderneerd kregen, hadden de meeste van ons wel een plekje op de voet die ietwat gevoelig was. Stiekem een blaar in sommige gevallen.

Niet veel later kwamen we bij de finish, iets wat voor enkele van ons toch wel een aangenaam gevoel was. Voor de geïnteresseerde: we waren om half 2 weer binnen. Nadat ons een beker glühwein en een certificaat overhandigd was, hebben sommige van ons nog even gewacht op onze oosterburen om daarna weer terug te keren naar het huisje. Na aldaar gedoucht en omgekleed te zijn, hebben we besloten om pizza te gaan eten in het dorp.

Na een voortreffelijke maaltijd zijn we weer rustig naar het huisje terug gelopen om er vervolgens nog een gezellige avond van te maken en daarna naar bed te gaan.

Tegen de tijd dat we waren opgestaan en lekker hadden gegeten, was het alweer tijd om de spullen in te pakken en onszelf klaar te maken voor vertrek.

Voordat we naar huis of elders vertrokken zijn we nog even met alle aanwezige DKO’ers naar de beurs in Best gegaan waar we nog enkele bekenden tegenkwamen. Na wat heen en weer lopen en de portemonnee op de kop houden zijn we via een kleine omweg weer terug gereden naar de kazerne.

Nadat we afscheid van elkaar genomen hadden is iedereen weer naar huis gegaan met een voldaan gevoel.

 

Nog even een compliment naar de aanwezige deelnemers van DKO. Ik zag dat iedereen zijn psu netjes op orde had, webbing in de blanco en het koper gepoetst.

 

Radioman verkgrp 41dko.