Evenement             : “Bunkerdagen”
Evenementdatum : 23 t.m 25 sep 2022
Locatie                     : IJssellinie Olst
Foto’s                       : Bunkerdagen Olst 2022

In het weekend van 23 t.m 25 september waren de Bunkerdagen van de stichting IJssellinie georganiseerd. Naast de mannen van de IJsselllinie, DPA, stichting La Courtine e.a. was ook DKO uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Uiteraard hebben we deze uitnodiging met beide handen aangenomen (want fantastische omgeving waar je veel kan doen, naast de altijd vriendelijke organisatie). Wat wij toen nog niet wisten was dat het aantal DKO-ers wat op appel zou verschijnen minimaal was (er zullen allerlei redenen aan ten grondslag liggen maar jammer was dat wel).

Vooral tijdens de opbouwdag, vrijdag 23 september 2022, wraakte het aantal zich zeer. Er was wel 1 pax aanwezig, bouwt toch slecht op. Later, aan eind van de middag was er zomaar een verdubbeling. Kon er in ieder geval een tent AD met een flyover worden opgebouwd (en nog belangrijker er was een aggregaat met deze extra pax meegekomen: koffie!).

In de loop van de vrijdagavond liep het aantal op tot wel 4 paxen. Druk, druk!

’s Avonds gedineerd bij stichting La Courtine – lekker camonetten – daarna vroeg afgehangen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag begon het te regenen (van heftig tot miezer en weer terug) en hielt ook de zaterdag niet op (tot diner tijd althans). Met gevolg dat er wel 10 man publiek geweest is. Wij als DKO hebben ons beziggehouden met, in de vroege ochtend plaatsen en inrichten van tent CP en nog wat aanverwante zaken, daarna uitgebreid ontbijt, koffie en wat ouwehoeren.

In de middag dan toch tijd voor wat kaart en kompas – gang in – trap op. Was nodig, veel van de kennis was weggezakt of zelfs in het geheel niet meer aanwezig. Maar aan het eind van de middag waren er toch weer een aantal mannen op plan en kunnen ze deze kennis doorgeven aan de collega’s die niet aanwezig waren. De CC heeft aan de verslaglegger verklapt dat er meer kaart en kompas in de komende verenigingsdagen en evenementen verstopt zal zitten.

De zaterdag kon verder als afgeschreven beschouwd worden. Oh, ja, ons diner werd nu verzorgt door DPA (Blauwe hap).

Zondag, eh, wat is die gele bol daar aan de hemel? Zon!!!

Gelijk een veel aangenamere dag, niet dat het nu overlopens vol werd met publiek maar meer dan de 10 man van zaterdag hebben we zeker gehaald. Opvallend, publiek was echt geïnteresseerd.

Ook een lekker begin was het Engels ontbijt, wederom verzorgd door DPA. Of te wel, de zondag is goed verlopen. Aan het eind van de middag werd het nog spannend, de tenten en de rest van de middelen waren droog, regen was eminent. Dus als een gek alles ingepakt en rijvaardig gemaakt. Pff, net op tijd. Toen we wegreden begon het weer te regenen.

Al met al, ondanks het slechte weer op zaterdag en het minimaal aantal aanwezige paxen, was het een prima weekend. Volgend jaar zeker weer (als het georganiseerd wordt).

Van de week nog even de vau’s uitladen en alles weer opslaan in de juiste AS-hokken en dan is dit evenement weer volledig geschiedenis geworden.

C-41DKO