Evenement             : Footsteps
Evenementdatum : 19 t/m 21 feb 2010
Locatie                     : Omgeving La Gleize
Foto’s                       : Foto reportage Footsteps 2010

Voor de tweede maal in successie deed er een delegatie van DKO mee aan Footsteps. Dit is een wandeling die in het teken staat van de 82nd Airborne Divisie die in deze streken diverse aanvalroutes heeft gevolgd om de Duitsers te verslaan. De wandeling volgt ieder jaar een ander gedeelte van de opmars van de 82nd. Nu was de omgeving van La Gleize aan de beurt.

De avond voorafgaand aan de wandeling had een ieder zich al verzameld op de slaaplocatie nabij Harre. Na een goede nachtrust en aanvullend ontbijt gingen we op weg met goede moed. Het weer was goed, een beetje bewolkt en temperaturen boven nul.

De hele ochtend was de looprichting: omhoog. Over smeltende sneeuw, door modderige paden (dus die temperaturen boven nul had ook zijn nadeel). Al met al behoorlijk vermoeiend. Na de rust (welke voor vele deelnemers al een punt te ver was) weer moeizaam op pad. De spieren waren redelijk stram geworden tijdens de rust. Na een paar kilometer liep het wel weer. Binnen DKO hadden we afgesproken om ieder zijn eigen tempo te lopen en dat was maar goed ook. De verschillen waren soms wel groot. Uiteraard werd er wel regelmatig op een ieder gewacht. In de middag was de route wat gemakkelijker (gelukkig) en liep meer naar beneden en over asfalt wegen.

Om 16:00 uur waren we allemaal weer terug op het startpunt. Snel terug naar het hotel voor een warme, masserende douche om daarna uit eten te gaan. Gezellig.

In de loop van de volgende ochtend, na een zeer welkom en goed ontbijt weer richting Nederland waar een ieder, na een koffiestop bij Nederweert, zijns weegs ging. Om thuis zijn spieren eens goed te laten rusten.

Het was een tocht waarbij zeker het volgende waar is:

“Zij gingen weg als jongens. Zij kwamen terug als oude mannen” en toch:

VOLGEND JAAR WEER

C-DKO