Evenement             : FMOK 2024
Evenementdatum : 06 april 2024
Locatie                    : Parkeerterrein Echos Home Schaarsbergeng
Foto’s                       : FMOK 2024

Het stof van het Museumweekend op Soesterberg is nog niet neergedaald of DKO, was op uitnodiging van de FMOK, in de vroege ochtend van 06 april 2024, alweer op weg naar Schaarsbergen.

 

Op 6 april 2024 hield de FMOK – Federatie van Militaire Oudgedienden der Krijgsmacht een Meet en Greet op locatie van Echos Home te Schaarsbergen (voormalige PMT). O.a. DKO was uitgenodigd om op deze dag een display te verzorgen. Door de verharde ondergrond waren tenten geen optie en hebben we wat hardware meegenomen. Naast DKO waren ook, ter opluistering, aanwezig: de Spreewalders en Stichting Dienstplichtig Marechaussee alsmede enkele voertuigen vanuit de vereniging Green Sparks. Al met al stond, rond 0800, de parkeerplaats vol met interessant spul en bruiste het bij DKO al snel van allerlei activiteiten. Radio verbindingen trachten tot stand te brengen, aggregaat onderhoud. Rond 1000 starten het officiële programma van de FMOK met een appel en korte herdenking aan de gevallenden tijdens inzet bij de Krijgsmacht. Uiteraard sloot DKO daar ook bij aan.

Tevens konden DKO-ers meeluisteren bij een interessant verhaal van een Majoor-vlieger over zijn belevenissen met een Hercules tijdens missies. En, lekker, tussen de middag, Blauwe Hap uit de keuken van Echos Home (ook wel eens makkelijk om niet zelf te hoeven koken).

De middag was voor de FMOK ter beschikking om bij te kletsen en natuurlijk met DKO-ers te praten over wat wij lieten zien en waar wij mee bezig waren.

Uiteindelijk was het rond 1530 tijd om alle spullen weer in te ruimen en terug te rijden ri. Loenen. Dit keer geen gehaast tegen de voorspelde regen want deze zaterdag was zonovergoten en daardoor mede verantwoordelijk voor een heerlijke dag.

Op Loenen aangekomen, voertuigen een ahw weer in de stalling en werden er nog wat opruim en herstel werkzaamheden uitgevoerd. Uiteraard werd ook toen de inwendige mens niet vergeten.

Zo rond 2100 was het voor de meeste afvaart naar huis. Terugkijkend op een wat andere inzet dan meestal doch zeker, voor een keer, ook leuk om te doen.

Als laatste: even reclame maken voor onze gastheren.

Mocht je interesse hebben in een club die juist voor ALLE oudgedienden, dus ook voor voormalige dienstplichtigen, open staat zou ik een bezoek aan hun website adviseren voor meer informatie.

Uw CC