Evenement             : “Footsteps 2019”
Evenementdatum : 22 en 23 feb 2019
Locatie                     : Bra, België
Foto’s                       : Foto reportage Footsteps 2019

Trouwe lezers van onze verslagen weten dat de wandeling (lees mars) door de Ardennen, Footsteps, het traditionele begin van het nieuwe jaar aan activiteiten van DKO is. Zo ook dit jaar.

Afmars op de vrijdag ervoor, vaak gecombineerd met museumbezoek (dit jaar was het een bezoek aan fort Eben Emael), gezellige avond. Zaterdagochtend gezamenlijk ontbijt (we doen dit evenement al jaren samen met de “Spreewalders”, onze vrienden van Oost-Duits re-eanactment), inspectie, instijgen, ri start, inschrijven en wandelen maar (gewoon pijltjes volgen en de ene voet voor de andere zetten).

Ingang Fort Eben Emael

Dit jaar was de start in Bra, België en liep de route zoals gebruikelijk weer langs posities van 82nd Airborne gedurende het Ardennenoffensief. Wat dit jaar duidelijk niet gebruikelijk was, was het weer. In andere verslagen kunt u terugvinden dat het vaak koud, blubberig was. Of koud met veel sneeuw, of koud met veel ijs of gewoon koud. Nu, dat was dit jaar wel anders. Strak blauwe lucht, 12 graden, alleen maar zon en zelfs in de bossen was het goed te doen. Ook blubber, sneeuw of ijs waren verre van aanwezig. Of te wel top om te lopen.

Gevolg was dat we al na 4 uur terug waren bij de finishplaats. Duidelijk de afstand in twijfel brengend. Want met had vooraf aangegeven dat hij rond de 19 km lang zou zijn, dit zou betekenen dat we bijna 5 km / uur gelopen moeten hebben. en dat bergje op en bergje af (incl. rustmomenten). Je gelooft dat toch zeker zelf niet. Toch schijnt het waar te zijn want enige andere deelnemers hadden GPS en stappen tellers bij zich die aangaven dat de 19 km echt wel klopte (en, nee, we hebben geen stuk overgeslagen). Nou, goed dan – dit jaar gaat derhalve de boeken in als het “easy, peasy” jaar. Wordt volgend jaar vast wel weer een slagje zwaarder.

De dag werd afgesloten in de pizzeria van Coo, die het altijd weer geweldig vinden als we met een man of twaalf binnenvallen. Paniek, spullen laten vallen, bestellingen verkeerd opnemen. Er is daar altijd wat aan de hand, wat de feestvreugde allen maar vergroot.

Na een stille nacht was het voor een enkeling vroeg op omdat deze om 1000 uur op een militairiabeurs wilden zijn te Best. Zo ook de verslagschrijver dezes.

Wederom dank aan een ieder die mede er een gezellig weekeinde van heeft gemaakt. Volgend jaar zeker weer (?).

Het eindresultaat: certificaat en een Ciney biertje