Sinds 2012 heeft de DKO er een belangrijk uitrustingsstuk bij : een YPR-765. We worden steeds completer, een rupsvoertuig hoort er echt bij.

Onze YPR is (nog) niet helemaal zoals hij in de KL heeft gereden, er ontbreken nog wat uiterlijke onderdelen. Gaan we wel vinden maar het is moeilijk, zo normaal is het in NL nou ook weer niet om een rupsvoertuig in particulier bezit te hebben.

Onze YPR is de basis uitvoeringen zoals eind 70-jaren geïntroduceerd bij o.a. de Stoottroepen in Ermelo. Die waren destijds bijzonder in hun nopjes met de YPR, deze verving de wel bekende ellendebak AMX-PRI en bij andere infanterie-eenheden de wel geliefde DAF-YP408.

De eerste serie YPR’s waren origineel Amerikaanse uitvoeringen, later zijn er door DAF-SP nog een behoorlijk aantal bij gebouwd. De YPR heeft in vele uitvoeringen rond gereden. Momenteel worden de laatsten uitgefaseerd bij de KL. Een 1400 stuks zijn terug te vinden in Egypte en Jordanië maar er zijn meer landen die nu met onze YPR’s rond rijden.

Wij gaan de YPR gebruiken waar die voor bedacht is: als troepentransporter. Helaas zijn er niet zo veel evenementen waar we het voertuig daadwerkelijk kunnen inzetten maar als het enig zins mogelijk is gaat ie mee…..