Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 27 april 2008
Locatie                     : Fort by Vechten
Foto’s                       : Foto reportage verenigingsdag 27 april 2008

Vandaag, zondag 27 april 2008, eindelijk (?) onze eerste echte verenigingsdag van het jaar. Het beloofde een mooie dag te worden. ’s Morgens stond de zon al hoog aan de lucht. Er was geen mooier moment om met de Dikke DAF op weg te gaan naar onze vaste oefen-locatie “Fort by Vechten” te Bunnik.

Wat stond er allemaal op het programma voor vandaag. Nog even het bevel daarop nalezen. Oh, ja. We krijgen vandaag les in het opzetten van een pup-tent (wat is daar nou zo moeilijk aan?) door onze CSM, gevolgd door een stukje theorie over het C3 gasmasker en, leuk, oefenen van de drill om deze binnen 9 seconden op te zetten. Dit allemaal onder leiding van de korporaal. En als afsluiting stond er lessen gidsen op het programma. Wedden dat ze daar de Dikke DAF voor gaan gebruiken. Deze les stond trouwens onder leiding van de luit.

Blijkbaar was het kader niet gelukkig met de appèl procedure zoals we deze tot nu toe gehouden hebben want ze hadden wat nieuws verzonnen. Nu, dat moest natuurlijk geoefend worden totdat men vond dat het allemaal ging zo als ze dat bedacht hadden. Gelukkig konden we daarna een bak koffie met een Fortenkoek erbij gaan halen want een appèl vind ik maar niks. De groepscommandant vindt altijd wel wat te zeuren. Dan glimmen je schoenen niet genoeg, dan ben je een knoop kwijt of zit niet alles dicht. Vinden doen ze altijd wel wat. Maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij.

Sld van DKO