Evenement             : Calamiteitendag
Evenementdatum : 12 nov 2011
Locatie                     : Terrein van het UMC Utrecht
Foto’s                       : Foto reportage Calamiteitendag 2011 – DKO

Calamiteitendag, dat klinkt heftig! Gelukkig staat deze term nu voor: Publieksdag 20 jarig bestaan Calamiteitenhospitaal UMC Utrecht. DKO was al in een vroeg stadium betrokken bij de organisatie hiervan en speciaal werd de catering naar de deelnemers en een display van een BHP (Bataljons Hulp Post) tot hun taken gerekend.

Dit betekende dat, na de nodige voorbereidingen, er op de vrijdag voorafgaand aan de publieksdag al de nodige opbouw activiteiten uitgevoerd moesten worden. Zowel de BHP als de volledige veldkeuken werden opgezet en ingericht. De veldkeuken werd daarbij extra uitgerust met moderne koffie machines (en een choco apparaat). In deze tijd van het jaar wordt het al vroeg donker. Het werd dan ook aanpoten om alles in het licht klaar te hebben. Maar het lukte. Voor het avondeten stond alles gereed voor de volgende dag. De avond in gepaste vreugde in de BHP doorgebracht. Veel gelachen en stoere verhalen opgehangen.

Na een goede nachtrust, hoewel enkele het toch koud gehad hadden (slecht voorbereid zeker want het vroor maar een paar graden), bij het Wilhelmina kinderziekenhuis aan de overkant een lekker ontbijtje geritseld. Hierna was het voor de chauffeurs de tijd aangebroken om zich, met hun desbetreffende voertuig, naar de startplaats van de rondrit van hulpvoertuigen te begeven. DKO had hiervoor ingezet: Laro zau, DAF YA 328 gewondentransport, Nekaf gewondentransport. De rondrit liep vanaf het stadion van Fc Utrecht over het universiteitsterrein weer terug richting het calamiteitenhospitaal. Daar werden alle voertuigen (zo’n 70-80 stuks) opgesteld en waren ze voor het publiek te bezichtigen.

Naast deze opgestelde voertuigen was natuurlijk de BHP van DKO te zien, samen met een WWII gewonden veldhospitaaltje, werd er een zgn. berenoperatie uitgevoerd en was het calamiteitenhospitaal te bezichtigen. Alles werd geladeerd door optreden van een lokale cover band en prima eten en drinken verzorgd vanuit de veldkeuken (andijviestampot met worst, lekkere erwtensoep).

Helaas liet het publiek het een beetje afweten: grote concurrentie van de intocht Sinterklaas. Maar voor ons maakte dat niets uit: gewoon een geweldige dag gehad.

Wij willen vanaf deze plaats nogmaals de organisatie vanuit het UMC bedanken voor alle moeite en goede zorgen. Wellicht tot een volgende maal.

C-DKO

n.b. foo’s van de overige deelnemers kunt u hier vinden.