Evenement             : Legergroen op de Veluwe
Evenementdatum : 23 t/m 26 aug 2012
Locatie                     : Oefenterrein nabij de Oranjekazerne Schaarsbergen
Foto’s                       : Foto reportage “Legergroen op de Veluwe” 2012

Voor de DKO een mooi nieuw evenement op een prachtige locatie. Niets mooier dan een militair oefenterrein, met mooi bivak. De verkenners waren voor een groot gedeelte al op donderdag aangekomen en zijn gelijk begonnen het bivak in te richten. Puptentjes opzetten, camouflage aanbrengen en puptentjes weer verplaatsen omdat de sergeant ze

niet goed vond staan. Veel werk verricht en aan het eind van de dag een verkenning te voet naar het terrein waar de voertuigenclubs stonden. Daar is bij de feesttent en klein biertje genuttigd om vervolgens opgehaald te worden in de Dikke DAF.

Vrijdagochtend aanvangen met ochtendsport in het mulle zand, lekker wakker worden. Hierna schuttersputten graven en het bivak helemaal gereed maken. Hierna was tijd om een tactische verkenning te maken die eindigde op het voertuigenterrein waar met rook versterking werd aangevraagd. De Nekaf en de YPR wisten de mannen snel te vinden en zo werden ze snel en stijlvol teruggebracht naar het kampement. Hier weer een heerlijke maaltijd gegeten die door de keuken weer voortreffelijk was klaargemaakt. Na het eten wat les van de Smi, maar ook een heel belangrijke les voor onze dienstplichtige soldaten: Sexueel overdraagbare aandoeningen. Een les die menigeen is bijgebleven.

Zaterdag zou het publiek komen kijken en de mannen waren gereed om het beste van zichzelf te laten zien. Een mooie dag met veel publiek. Deze hebben genoten van het plaatje en de uitleg die wij gaven. Ook het Jeugdjournaal heeft die dag een item besteedt aan ons kamp, wat erg leuk was om terug te zien. Einde van de dag met de Dikke DAF en de YPR met de hele groep naar het andere terrein om daar te gaan
BBQ-en  en een biertje of frisje te drinken. Het werd erg gezellig…….

Zondag werd een dag met veel, ja veel, regen. Een aantal soldaten hadden al in de nacht gemerkt hoe belangrijk het is om goede afwatering aan te leggen naast je puptent om niet weg te spoelen. Anderen waren meer angstig om een Chimpansee te ontmoeten….. Gelukkig liet het publiek het niet afweten en werd de zondag nog een mooi geslaagde dag. Afbreken met natte spullen, zodat alles thuis weer uitgehangen kon worden. Het was een prachtig evenement wat door iedereen en door de samenwerking van alle onderdelen zeker zeer geslaagd mag worden beschouwd.

C-DKO