Evenement             : 75 jaar Nato
Evenementdatum : 19 t/m 21 april 2024
Locatie                    : 1 – Commandobunker IJssellinie Olst en 2 – BB-museum – Rijswijk
Foto’s                       : 1 – 75 jr Nato Olst en 2 – 75 jr Nato Rijswijk

Het weekend van 19 t/m 21 april stond in het teken van 75 jr Nato. In geheel Nederland zijn op diverse militaire locaties evenementen gehouden.

Op twee daarvan heeft DKO ook zijn bijdrage geleverd. Op locatie te Olst en op locatie te Rijswijk. In Olst was een deel van onze vbgp aanwezig met professionele ondersteuning en moderne apparatuur om verbindingen te maken met andere zendamateurs die verspreid over de genoemde militaire complexen aanwezig waren.

Zoals op het BB-museum complex te Rijswijk waar, niet geheel toevallig, ook een deel van DKO aanwezig was. Dit was een samenstelling vanuit de staf en vkgp (waarbij een van deze zich toch ook met verbindingen heeft bezig gehouden).

Vrijdag de 19de stond geheel in het teken van opbouw waarbij locatie Olst vroeg aanwezig moest zijn vanwege een interview (zie onderaan dit verslag voor het eindresultaat). Gelukkig konden we naar Rijswijk op een meer christelijk tijdstip om de boel aldaar op poten te zetten.

In het weekend was het daadwerkelijk actie: op Olst vooral bezoek en veel verbindingen maken, op Rijswijk was het zaterdag rustig (alleen een boekpresentatie) maar liep het zondag storm.

Op beide locaties dus veel actie en ge-interesseerden. In Rijswijk was het zondag rond 1600 tijd voor “operatie Stofwolk”. De mannen in Olst koppelde er nog een dag aan vast omdat er op maandag nog een zend-ronde gepland stond.

En…. Heeft Rijswijk nog radiocontact gehad met Olst? Het antwoord is “ja”. Op zaterdagavond lukte dit dan eindelijk – tijd voor het spelen van galgje – Rijswijk won.

Uw CC