Viering 100 jaar Isabella kazerne Vught

Evenement             : Viering 100 jaar Isabella kazerne
Evenementdatum : 5 t/m 8 oct 2018
Locatie                     : Fort Isabella, Vught
Foto’s                       : 100 jaar Isabella

Een paar weken voor dit evenement kwam de vraag van de organisatie binnen of DKO mee wilde doen. Pff, het is nogal druk in deze periode aan evenementen en deze valt precies in het enigste vrije weekeind zonder. Tsja, ben je dan werkeloos of heb je geen partner dan is het wellicht te doen. Helaas (of gelukkig, afhankelijk van je gezichtspunt) hebben we binnen onze vereniging weinig gegadigden in deze categorie. Toch bleek na een rondje langs de velden er een aantal van onze leden bereid om naar Vught af te reizen.

En zo reden er een tweetal YA 126 van DKO op zaterdagochtend (heel vroeg) de Isabella kazerne op. Na welkom geheten te worden en onze locatie aangewezen te hebben gehad, snel een kampementje ingericht, stroom geregeld voor de koffie (primaire levens behoefte) en kijken of er enerzijds verbindingen gemaakt kunnen worden en anderzijds WD1-TT gecontroleerd en gehaspeld kan worden.

Hier hebben we ons de gehele dag mee bezig gehouden tot het moment dat het verzamelen geblazen was voor een heerlijke Indische maaltijd.

De volgende ochtend hadden we wisseling van de wacht v.w.b. leden en kwam de ordonnans ons versterken met medeneming van een aantal reserve delen voor de aggregaat waar de “Briggs en Start niet” motor zijn naam eer aan had gedaan. Na enig gesleutel ook deze aan de praat gebracht. Veel publiek, fraai weer. Al met al weer een geslaagd evenement.