Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 30 maart 2019
Locatie                     : Vml mob cmplx Voorthuizen
Foto’s                       : Verenigingsdag 30-03-2019

De nieuwjaarsreceptie ligt al weer bijna twee maanden achter ons en na een klein uitstapje naar de Ardennen is het eind maart tijd voor de eerste verenigingsdag. Wordt tijd om te oefenen voor de YP 408 dag. Hier is de planning dat DKO met zijn vkgp een demo “optreden met YP 408” gaat geven. Helaas is het nog steeds niet duidelijk of deze demo daadwerkelijk doorgang vind. Animo van YP 408 eigenaren om hier aan mee te werken (en dan ook nog met een Painf-uitvoering) is, laten we het vriendelijk zeggen, teleurstellend (ook het gebruik van wapens is nog onduidelijk); dit zijn toch wel een paar noodzakelijke randvoorwaarden om een geloofwaardig optreden te laten zien.

Maar goed terug naar de verenigingsdag. Om 1000 uur stipt werd gestart met het appel. Aanwezigheidscontrole, tenue inspectie allemaal onderdeel hiervan. Aangezien niet alleen de vkgp aanwezig was maar ook de onhgp alsmede de vbgp werden er twee acties gestart. De onhgp en vbgp gingen aan de slag met 1e lijns voertuigonderhoud. De vkgp werd onder leiding van de CC gesteld.

Maar eerst koffie.

Daarna snel aan de slag met de vkgp. Beginnen bij het begin:

  • gevechtsklaar maken
  • gevechtspatrouille
  • opstellen voor de voertuigen
  • in/uitstijgen
Instructie

Dit waren een paar van de onderwerpen die aan de orde zijn geweest.
Voor een groot deel was het herhaling van vorige verenigingsdagen maar vooral de opstelling in een (met stoelen geimproviseerd) YP alsmede het in/uitstijgen was een groot punt van aandacht en had nogal wat keren oefenen nodig. Maar aan het eind van de dag zat het er redelijk goed in.

In de tussentijd had de gecombineerde vb/oh gp zich ook de hele dag druk gemaakt. Althans de schrijver van dit verslagje heeft ze de hele dag in, om en onder vtgn gezien en met radio’s zien slepen. Dus in ieder geval gaven ze de indruk hard aan het werk geweest te zijn.

Als afsluiter zijn we met het geheel naar onze huis-frituur gegaan. Na de nodige kroketten en ijsjes naar binnen gewerkt te hebben ging ieder tevreden naar huis (ja, de CC heeft dit gecheckt).