Datum : 26-05-2018

locatie : MC Voorthuizen

 

Laatste zaterdag van Mei : Verenigingsdag. Volgens het opkomstbevel  was er een druk dagprogramma bedacht. Lesjes, exercitie en de verkenningsgroep wilde in de avonduren opstap richting bowlingbaan en bleven overnachten op MC Voorthuizen.   Het werd een lange warme dag….

10.00 stipt ochtendappèl….. tjah….Op dat moment werden we net afgevuld  met de meegebrachte koffieversnaperingen. Twee maal appeltaart, 2 pakken mergpijpjes, boterkoek, meerdere smakelijke  ietsen van de bakkerij uit de achterhoek, restanten bastognekoeken van de vorige keer en koffie. De enige twee aanwezige kaderleden t.w. de CC en ik, de plv C-ONHGP, keken elkaar aan en riepen met de mond vol : APPÈL !

Eénmaal buiten opgesteld kon de happening van start. Programma aangepast aan de warme weers omstandigheden. De ochtend exercitietraining, ’s middag’s voor wie wil tot einde dienst/eindappèl ontspanning ende vertier op het strand.

 

De exercitielessen bestonden deze keer uit het oefenen van de basisbewegingen tijdens het appèl. Naast plv C-ONHGP ben ik  vaak ook drillmaster v/d club. Ik  begon de mannen te oefenen met 1ste en 2de rust,  het in de houding klimmen, naar rechts richten en het afscheid nemen van elkaar d.m.v. het commando “in gerukt mars”. De CC nam het daarna over met “present melden” en “uittreden uit het peloton”. Toch nog moeilijk, netjes tot schachthoogte met de hakjes stampen, strak blokkend uittreden richting de CC voor het peloton. Geen alledaags wandelingetje en zeker niet het kuierwerk van nu binnen de KL. Het moet gezegd, een zich als dienstplichtig zooitje voorstellend re-enactmentpeloton doet het qua exercitie niet slecht…..

De ochtend verliep snel, veel oefenen is belangrijk bij exercitie dus regelmatig de dansmariekes rondjes laten draaien en korte wandelingetjes laten maken was nuttig.        In de ondertussentijd waren de beide monteurs van de onderhoudsgroep begonnen aan hun klusjes voor de dag. Die mannen hogere exercitie bijbrengen is nutteloos: ze kennen de basismoves en dat is voldoende. Bovendien wil je ze qua representatief d’r ook helemaal niet bij hebben staan in hun vette outfitjes… De twee verbindingsmannen gebruikten wat verloren minuutjes  om iets te doen met witte punten en lantaarntjes…ik heb me d’r verder maar niet mee bezig gehouden.  En toen was het tijd voor lunchen gevolgd door het middagprogramma.

 

 

 

Zoals eerder vermeld ging de verkenningsgroep richting strand Zeumeren bij Voorthuizen. Wat daar te verkennen valt is hoogst onduidelijk maar ze hadden er zin in. Binnenhelm op, de DAF YA 126 laadbak in, handdoek en donkerblauwe zwembroek, koelbox versnaperingen en de onvermijdelijke voetbal mee. De in de loop van de middag geplaatste foto’s in de groepsapp houden we maar binnen onze privécloud…

 

 

 

Het onderhoudsgroeppersoneel en de CC hebben totaal niks met zand tussen de tenen en jolig rennen met de bal in de branding dus bleven gewoon door werken. De verbindingsdienstmonteur mocht de accu’s van de S04, onze eigen onderhoudsgroep DAF YA 126, vervangen want iets met + en – en mogelijke vonken. De onderhoudsmonteur wielvoertuigen ging onderhoud doen aan de wielvoertuigen en ik ben de toolset aanhanger een beetje gaan uitmesten plus de beide handgereedschapuitrustingen gaan checken op compleetheid/algehele staat. Mocht duidelijk wel eens een keer want zeker sinds 2010 niet echt meer gedaan…. Ennuhhh.. als ONHGP-baasje moet je toch zorgen dat je bende een beetje voor elkaar is en blijft.  De CC heeft in de koelte van “de Knots”(onze onderdeelskantine) via het ouderwetsche dode bomenmedium “krant” het  laatste wereldnieuws tot zich genomen.

 

 

 

 

Tegen 16.30u was het allemaal wel gebeurd. De S04 startte in 1 keer, hopelijk het handmatig aan slingeren nu achter de rug (was wel stoer tijdens evenementen….) . Sluitstuk voor de onderhoudsgroep was het weer eens aan de gang brengen van de motorfietsen, stonden ook al weer bijna een jaar stil. Fijn ff wat rondjes over het complex geprutteld, moeten we vaker doen….

De verkenningsgroep was ook al weer terug, opruimen. 17.00u eindappèl. Nog 1 keer de laatste exercitieoefeningen kort repeteren en klaar. Omkleden naar burgertenue, nog ff rondhangen, drinken en dan zien dat we wat te eten krijgen. Uiteraard is onze huischpatatterie gewoon open dus auto’s in en door naar Voorthuizendorp.  Alwaar we op het terras midden in een damesfeestje terecht kwamen, iets met singleavond? Geen idee , wij heetten i.i.g. ineens allemaal André. Maar Oké, de patat smaakt er niet minder om. Wel kreeg de CC ietsje minder dan zijn gebruikelijke gigaportie maar dat werd met de restjes van de overige clubleden ruim gecompenseerd. Hij ook weer blij.

Na de maaltijd scheiden de wegen zich gedeeltelijk. De CC vertrok met de verkenningsgroep richting bowlingbaan (wederom wat daar te verkennen valt, geen idee) de soldaat monteur verbindingen ging terug richting Mobcomplex ter bewaking van het geheel, de soldaat onderhoudsmonteur wielvoertuigen moest zich op tijd melden bij de leiding en ik hobbelde rustig richting Friezenland. Wel de groepsapp volgend want benieuwd naar de resultaten van de met ballen naar knotsen gooierij.

Het was een warme maar goeie dag, de verkenningsgroep en onderhoudsgroep nagenoeg compleet aanwezig, leuke lesjes en ook nog wat nuttigs gedaan, top !

De plv C-ONHGP.