Evenement             : Footsteps 2024
Evenementdatum : 01 t/m 03 mrt 2024
Locatie                    : Bra België
Foto’s                       : Footsteps 2024

Vrijdag 1 maart zijn er 3 verkenners van DKO afgereisd naar België om mee te doen aan de jaarlijkse airborne mars Footsteps. Het avontuur begon bij fort Eben-Emael waar we een rondleiding hebben gekregen door het ‘onneembare’ fort. Bij het begin van de rondleiding hebben we een korte samenvatting gehad over het fort . Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Fort Eben-Emael bekend vanwege de snelle en succesvolle aanval door Duitse Fallschirmjäger (paratroepen) op 10 mei 1940. De

Duitse troepen slaagden erin het ogenschijnlijk onneembare fort te verrassen en uitschakelen met een nieuwe uitvinding genaamd ‘holle ladingen’. Nadat de gids ons de geschiedenis had vertelt was het tijd om door het fort te bewegen en dat was al een wandeling op zichzelf, de rondleiding duurde tussen de 2 en 3 uur en we hadden maar 25% van het fort gezien, daarna zijn we nog bovenop het fort wezen kijken naar de inslagen van de holle ladingen op de koepels en bunkers.

Na de rondleiding was het tijd voor de DKO’ers om hun verblijfplaats op te zoeken, de benodigde boodschappen te halen en een avondmaal in de vorm van echte Belgische friet te halen. Nadat onze DKO’ers bekend waren met hun verblijfplaats was het tijd voor wat gezelligheid met een filmpje, een chipje, een biertje en de nodige motivatie om de volgende dag te lopen.

Door middel van vroeg opstaan, een stevig ontbijt bestaand uit eieren met spek en een lunchpakketje maken zijn de verkenners met volle moed naar Bra gegaan waar dit jaar de start van Footsteps was.

Na een wandeltocht van 17 kilometer die berg op en berg af was, waar de verkenners 4 uur en 14 minuten over hadden gedaan. Eenmaal aangekomen bij de finish waar een certificaat van deelname en een lekker Ciney biertje op hun te wachten stond en het nodige uitrust moment. Na een lekker biertje en het nodige rust moment zijn onze verkenner terug naar hun verblijfplaats gegaan om op te frissen voor het avondeten. Een heerlijke wel verdiende pizza stond op het menu (al zeg ik het zelf). Eenmaal toen de wel verdiende pizza op was zijn onze verkenners weer terug naar hun verblijfplaats gegaan om vroeg in bed te duiken om morgen weer fris en fruitig op te staan om weer richting huis te gaan.

Het was een zeer geslaagd en actief weekend voor de verkenners die ze niet snel meer zullen vergeten!

Sld vkgp 41DKO