Zoals bijna elke re-enactmentgroep hebben wij ook de beschikking over wapens. Nu is de wetgeving in Nederland streng op dit gebied, iets waar wij overigens 100% achter staan. Je mag niet zo maar een wapen kopen en deze aan publiek laten zien. We zien het dragen van wapens dan ook als middel om historisch correct te zijn en niet als doel.

Allereerst zijn de wapens die wij hebben niet meer geschikt om er gewone munitie mee af te vuren. Het zijn z.g. blank-firing wapens, d.w.z. alleen geschikt voor het afvuren van losse flodders (blanks). Vergis je echter niet, ook een losse flodder is gevaarlijk, het kruit komt nog steeds met kracht uit de loop.
Daarnaast mag je als lid van een re-enactmentgroep pas een blank-firing wapen aanschaffen als je aan een aantal eisen voldoet, de belangrijkste zijn:
– Je bent minimaal 1 jaar actief lid van de groep.
– Het bestuur geeft je toestemming; bij ons geldt dat het kader een bindend advies geeft aan het bestuur.
– Het wapen past bij de tijd en de eenheid die we uitbeelden.
– Je bent van onbesproken gedrag.
– Je moet een verlof hebben van de politie in je woonplaats.

Wij zijn als groep terughoudend wat betreft wapens, wij hechten veel waarde aan de correcte, veilige omgang met wapens. Je moet eerst bewezen hebben dat je er mee om kan gaan voordat je een wapen mag dragen. Het kader ziet streng toe op de veilige omgang. We zien het dragen van wapens als middel om historisch correct te zijn en niet als doel.Om je te leren hoe je om moet gaan met wapens geven we regelmatig instructie.Naast de wet- en regelgeving vanuit justitie volgen we ook ten alle tijde de regels van de VHM en de LPLG.

De volgende wapens zijn (soms via bruikleen, indien de vergunningen dit toestaan) binnen onze groep aanwezig.

Persoonlijke bewapening

Pistool
M1 karabijn
Garand
UZI
FAL

Groeps bewapenig

Bren
MAG

Overige bewapenig

.50 Mitrailleur
Luchtdoelkanon 40L70