Spring naar de hoofdinhoud

Verenigingsdag 24 mrt 2013

Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 24 mrt 2013
Locatie                     : Prins Mauritz kazerne, Ede
Foto’s                       : Foto reportage Verenigingsdag 24 mrt 2013

Eigenlijk was het een verenigingsweekend….Ook de zaterdag werd benut om les te geven en onderhoud uit te voeren aan het materieel.

Het artikel op de achterpagina van het NRC Handelsblad van vrijdag 15 maart was aanleiding voor omroep MAX om wat aandacht aan ons te besteden. In alle zondagmorgenvroegte stond de camera/interviewploeg klaar om ons te filmen en aan de tand te voelen over onze hobby. Appèl filmen, wat rond scheuren met de Daf’s en wat vraaggesprekjes. Ondanks heilig voornemen ver uit de buurt te blijven staat de Plv C-onhgp met z’n stoere kop vol in beeld……..2de paasdag zijn we te zien op TV……

In de ondertussentijd gingen de SMI en de CC aan de slag met de geplande les kaart- en kompaslezen voor de nieuwe lichting. Dit is één van de basislessen voor iedere nieuwe DKO-er. Wij navigeren nog ouderwetsch zonder TomTom, GSM of ander digitaal geocache-gereedschapje.

De overige aanwezigen zijn de hele dag druk geweest met onderhoud. Buiten was het, zelfs voor ons, gruwelijk koud. Mazzel dat de voormalige vijand niet uitgerekend vandaag aan de poort stond. Om dit laatste nog even te verifiëren zijn de CC en de Plv C-onhgp ‘s middags een wandelingetje gaan maken over het kazerneterrein. Tegelijkertijd de mogelijke displaylocaties voor de monumentendag in september bekeken en besproken.

  • Onderhoud aan het brander- en kookgedeelte van de keukenwagen.
  • Onderhoud aan de wielen van de keukenwagen.
  • Onderhoud aan de inwendige mensch met brood, gebakken ei en worst.
  • Onderhoud aan de verzameling Aladinkacheltjes.
  • En het belangrijkste…: onderhoud tentpalen.

16.00 uur tijd voor het eindappèl. Iedereen kon tevreden en tamelijk onderkoeld weer huiswaarts keren. Het was een fijne eerste DKO-dag van het jaar.

Plv C-onhgp