Evenement             : Museumweekeinde ISK
Evenementdatum : 08 t/m 10 april 2005
Locatie                     : ISK, Harskamp
Foto’s                       : Foto reportage museumweekeind 2005

Ieder jaar organiseren de musea in Nederland een weekend waarin deze gratis te bezoeken zijn. Veelal organiseren zij daarbij extra activiteiten.

Een van de musea die dit jaar zijn poorten wijd open gooide was het infanterie museuem gelegen op de ISK te Harskamp, gezamenlijk met de overige musea die op dit complex gelegen zijn (Natres -, ??????  en het, in dit weekeinde geopende, smalspoor museuem).

Wij, re-enactmentgroep 41 Pabrig AvC, waren uitgenodigd om op dit weekeinde aanwezig te zijn en hebben aan deze uitnodiging gaarne gehoor gegeven. Hieronder volgt een klein verslagje van onze belevenissen. Zoals ieder evenement begint het met de opbouw van het kampement (op Vrijdag 8 april).

Dit keer hadden we gekozen voor het thema “Keukengroep”. Nu bestaat in werkelijkheid een keukengroep uit een vijftal keukenbakken met ondersteunende voertuigen aangevuld met drie vaten systemen e.a.. De personele bezetting  bestaat uit o.a. kok/chauffeurs, de commandant keukengroep en ondersteunend personeel.

In ons thema komt daar van terug 1 keukenbak (geplaatst in de keukentent) en 1 drie vaten systeem. Tevens is er een personele afdeling (tent AD, puptentje) bij geplaatst.

Aan personeel hebben we geleverd: kok/chauffeurs en commandant. Tevens was ook de hospik (met Nekaf  uitgevoerd met 2 draagbaren) aanwezig alsmede werden er verbindingen gelegd (telefoon en radio) door de verbindelaar. Zowel de hospik als de verbindelaar waren toegevoegd aan de keukengroep. Verblijd werden wij ook met de aanwezigheid van de CADI (cantine dienst).

Naast de keukengroep was ook de genie aanwezig met een Inter takelwagen. In het totaal waren er dus zo’n 7 man druk in de weer om alles in te richten en aan de praat te krijgen..

Na een avond gezellig doorgebracht te hebben met de overige aanwezigen (er was eveneens een static show van militaire voertuigen verbonden aan het weekend) werden wij zaterdag ochtend wakker (na een nacht vol storm en regen (ook in de tent, maar ach je kan niet alles hebben. Toch?) met een klein laagje sneeuw buiten. Dit beloofde niet veel voor de rest van de dag.

Deze belofte werd zeker ’s middags ingelost. Veel regen. In de morgen is de onhgp nog bezig geweest om de M53-tentkachels te laten branden doch dit was, zeker lucht technisch (de tent stond in no-time blauw) geen succes. Toen maar een heater geritseld (gelukkig had een van ons dit probleem blijkbaar voorzien en had een heater bij zich) en deze in de tent AD geplaatst zodat er nog wat warmte en droogte te vinden was.

Toch hebben we deze dag zinvol doorgebracht met het uitvoeren van diverse klussen en de heeft onze man bij de genie demonstraties gegeven met het optakelen van een YP 408.

Nadat het laatste publiek vertrokken was is de gehele keukengroep (incl. het toegevoegde personeel) vertrokken naar de PMT om te genieten van een heerlijke maaltijd en de gebruikelijke gezelligheid die er in een PMT te vinden is.

Zondag, zonodig nog vochtiger dan zaterdag, bleef het publiek vrijwel weg hetgeen niet weg nam dat een ieder nog genoten heeft van  o.a. een fijne rijstmaaltijd zoals deze door de keukengroep i.s.m. met de CADI in elkaar gezet was.

Later in de middag is het kampement opgeruimd (m.u.v. de boogtenten (deze waren doorweekt) welke in een later stadium alsnog zijn opgehaald) en ging het, rond een uur of 17:30, in kleine kolonne huiswaarts.

Graag wil de re-enactmentgroep 41 Pabrig nogmaals vanaf deze plaats de organisatie van het museumweekeinde te Harskamp hartelijk danken voor de uitnodiging en de genoten gastvrijheid.

Tot ons volgend evenement: Bussem Bridgehead (7 en 8 mei 2005)

Info: www.41dko.nl