Evenement             : Wampex III 2016
Evenementdatum : 05 dec 2016
Locatie                     : Ronostrand
Foto’s                       : Foto reportage Wampex 2016

Zoals elk jaar deden we ook dit jaar weer mee aan Wampex, weliswaar met een kleine wandelgroep omdat sommige van ons in de organisatie zaten.

We hebben er allemaal lang naar uitgekeken en om 2124 uur was het dan eindelijk zover. We mochten gaan beginnen, van te voren hadden we een bakje koffie gedronken om de nacht door te komen en natuurlijk alle aanwijzingen goed bestudeerd en opgeschreven zodat we goed voorbereid van start konden gaan.

In tegenstelling tot vorig jaar liepen we nu wel meteen de goede kant op, zodat we al erg snel bij de eerste waterovergang aankwamen.

We moesten eerst het vlot onze kant ophalen door aan een touw te trekken, iets wat erg fijn is als het touw nat is en het buiten koud schijnt te zijn.

Na een poosje kwamen we bij de zonnige route en de flippo route, hier was het even kijken waar we precies heen moesten en dat resulteerde dan ook in wat heen en weer lopen zonder nou echt te weten waar we heen moesten.

Uiteindelijk toch maar de richting opgegaan waar al de meeste voetstappen stonden en toen kwamen we de eerste letter tegen, iets waar we natuurlijk erg blij mee waren dus hebben we hem meteen ingevuld op de letterkaart.

Ondertussen waren we alweer enkele routes verder en kwamen we leven tegen, geen andere groep maar, een heuse schotse Hooglander, omdat we hier niet op gerekend hadden en hij ineens naast ons stond was het wel heel even schrikken op de dokter na natuurlijk omdat deze van de zomer al heel wat heeft afgelopen door Schotland.

Na een poosje kwamen we bij de prehistorische route iets wat op zich niet zo heel spannend klinkt, maar aangezien de Flintstones erin voor kwamen was het wel erg grappig. De bedoeling was om de juiste borden te volgen naar hun woonplaats, eenmaal in Bedrock aangekomen kwamen we Fred zelf nog hoogst persoonlijk tegen.

Eenmaal bij de telefoon route aangekomen begonnen we maar te draaien aan de zwengel om vervolgens te horen te krijgen dat 3 keer zwengelen wel genoeg was geweest. Dus wij door naar de volgende telefoon en weer hetzelfde grapje uitgehaald om dit maal te horen dat wederom 3 keer zwengelen wel genoeg was geweest, toen de centralist vroeg met welke groepje hij het genoegen had antwoordde ik 82 en het bleef een halve tel stil aan de andere kant om vervolgens te horen: oh jullie. (noot: deze telefoonroute werd ontworpen, bemand en onderhouden door andere leden van DKO).

En naar een poosje het pad volgen kwamen we de dikke Daf met daarin de telefoon centrale tegen, iets wat we als lopers niet wisten is dat ze speciaal voor ons saté hadden geregeld iets wat er op dat moment prima inging (nog onze dank daarvoor).

Na weer heel heen en terug lopen omdat we niet helemaal goed zaten kwamen we op de choco post aan hier moesten we kiezen of we voor de korte of de lange route gingen. Ik zelf had op dat moment graag de grote route gelopen maar mijn 2 collega’s vonden het verstandiger om de korte route te lopen iets wat achteraf inderdaad bleek.

Na de choco post kwam er zelfs sterrenkunde aan te pas we moesten bepaalde hemel lichamen volgen om bij het begin van de volgende route uit te komen.

Na een poos kwam de laatste lootjes route in zicht, iets waar we stiekem toch wel blij mee waren met zijn allen.

Eenmaal weer aangekomen op het eindpunt wat tevens het beginpunt was waren we 9 uur verder en hebben we ons netjes gemeld, om daarna nog even een bakje erwtensoep naar binnen te werken.

Daarna afscheid genomen van de dokter en zijn we naar huis gegaan. Eenmaal op mijn logeer adres aangekomen werd het buiten al licht en mijn eerste reactie was dan ook: “waarom zijn al die mensen nog wakker?” Maar die waren niet nog wakker maar AL wakker.

Diezelfde middag had een mede-DKO-er me opgehaald omdat hij ook naar huis ging vanuit Friesland.

Eenmaal thuis aangekomen (en ik denk dat ik nu voor de hele groep lopers spreek) had ik toch wel 1 a 2 dagen nodig om weer een beetje mens te worden. Maar het was wederom weer een hele leuke en gezellige wandeling en ik hoop volgend jaar met nog meer mensen te kunnen starten.

Radioman vkgp 41dko.

En hier doe je het nu allemaal voor.