Evenement             : Landmachtdagen
Evenementdatum : 12 en 14 mei 2006
Locatie                     : Havlete (Darp)
Foto’s                       : Foto reportage Landmachtdagen Havelte

Voor de eerste keer aanwezig op de landmachtdagen!
Een simpel bivak, de keuken mee omdat we als extra taak een erwtensoep uitdeelpunt zouden zijn en de voeding voor het “historischkamp” moesten verzorgen. Van de erwtensoep kwam niet veel terecht……. wel draaide de keuken op volle toeren voor de koffie en theevoorziening.

Ons bivak lag buiten de kazerne op de hei, vanwege de hitte bijzonder stoffig en brandgevaarlijk. Dat ontdekte onze  aggregaatpiloot Alan toen de uitlaat van het Siemens 3kw aggregaat het gras in de fik stak. Uiteraard houden wij in ons BHV-plan/risico-inventarisatie ook rekening met dit soort grapjes,het fikkie was snel geblust.

Heel mooi was dat het bivak grensde aan de tankbaan en dat er constant exemplaren uit de Leopardfamilie direct naast ons geparkeerd werden. leuk uitzicht en ’t gaf het aanblik van het bivak met schuttersputten, voertuigen en tenten een extra dimensie.

 

Na 3 dagen hitte, massa’s publiek en stofhappen hadden we onze eerste ervaring met de KL-opendagen achter de rug… tevreden gingen wij huiswaarts, einde oefening.

C-DKO