Evenement             : Airbornewandeling
Evenementdatum : 7 sep 2013
Locatie                     : Omgeving Oosterbeek
Foto’s                       : N.v.t.

Op zaterdag 7 september liep zoals elk jaar een klein DKO detachement bestaande uit 5 man in vierdaagse-tenue mee met de Airborne mars. Elk jaar is dit een heel gezellige (het grootste 1-daagse wandelevenement van Nederland!), maar ook indrukwekkende wandeltocht.

Hoogtepunt van de wandeling was ook dit jaar het brengen van de eregroet op de militaire begraafplaats te Oosterbeek (op 15:55 eregroet van DKO), als eerbetoon aan de bij de “Slag om Arnhem” gesneuvelde en vermiste militairen.

We hadden voortreffelijk wandelweer, en hebben na enig op en neer gezwabber tussen diverse routes een niet-bestaande afstand gelopen, namelijk 20 km ipv de erkende 15 of 25 km. Vrijwel de hele route zijn wij in marsformatie gebleven, waarbij wij de andere lopers vrijwel continu hebben onderhouden door het zingen van marsliederen. Door het zingen konden wij namelijk goed doorlopen; lopers voor ons maakten snel plaats voor ons als wij ons al zingend aankondigden, velen dachten blijkbaar dat er een complete compagnie aan kwam marcheren. Kinderen die steeds weer om stickers vroegen, verwezen we naar onze achterste man, die de kinderen dan weer verwees naar de allerachterste man (‘die met die snor en die groene bloes’), zodat we helaas vele vertwijfelde kinderen achter ons lieten die de horizon afspeurden naar niet-bestaande groene mannen met snorren.

Kortom; we hebben weer veel plezier gehad. En ook nu smaakte dat ene ijskoude biertje na afloop fantastisch. Volgend jaar weer.