Evenement             : Veteranendag
Evenementdatum : 26 jun 2010
Locatie                     : Stadshart Zoetermeer
Foto’s                       : Foto reportage Veteranendag Zoetermeer 2010

Tevens heeft de gemeente Zoetermeer een impressie gemaakt van de veteranendag. U kunt deze foto’s via DEZE link bekijken. De foto’s zijn gemaakt door dhr. Remko Bordewijk en zijn vrij publiceerbaar. Hiervoor onze dank.

Veteranendag 2010 te Zoetermeer

Zoals op ons verslag van de vorige verenigingsdag al aangekondigd, was DKO door de gemeente Zoetermeer uitgenodigd om met de keukengroep de veteranendag 2010 bij hen op te komen luisteren.

“Keukengroep?” zult u zich misschien afvragen. Dit zit zo: het hele weekeinde waarin de veteranendag dit jaar viel stond in het teken van “Zoetermeer culinair” en men had bij het gemeentehuis het idee opgevat om daarbij aansluitend “Militair Culinair” te organiseren speciaal voor de veteranen. Het idee was om militair koken vanaf de Romeinse periode tot en met de huidige te laten zien.

Ondanks dat alleen een Napoleontische groep naast die van ons aanwezig was (oftewel het concept was goed maar kwam helaas niet uit de verf) heeft DKO een fantastische dag beleefd. En niet alleen DKO maar ook vele van haar bezoekers.

Het begon deze dag allemaal wat chaotisch. Dikke files op de A12 (in de hitte en met een Dikke DAF incl. keukenbak): geen pretje. Aanrij route naar definitieve locatie afgesloten dus via een alternatief moeten rijden (door onze ordonnans op de Triumph prima begeleid). M.a.w. een valse start. Daarbij kwam ook nog dat wij een beetje afgelegen van het hoofdevenemententerrein lagen en de eerste organisatie van wat waar moest staan ook niet geheel vlekkeloos liep.

Maar goed, na een beetje een hobbelig begin stond alles waar het wezen moest en konden onze koks aan de slag. Keukenbak aangeslingerd, groente schoonmaken, aardappels koken en wat er al niet meer bij komt kijken. Zag o.a. ook wat kip voorbij komen. In de tussentijd bewaakte de meegekomen infanterie het kampement incl. boot verkenning op de Dobbe. Daar zijn ze waarschijnlijk op een lek gestoten want ze kwamen met een wat slapachtig bootje terug. Gelukkig zonder nat zwemvest.

Gedurende de middag weinig aanloop. De meeste mensen lagen met hun blote …. op het Scheveningse strand. Maar toen de koks om 1900 uur het eten gingen uitreiken begonnen ook de bezoekers binnen te komen. Waarschijnlijk aangetrokken door de heerlijke geuren van het eten (uiteraard af en toe vermengd met de perfecte odeur van verbrandende diesel waarop de keukenbak draaide). In deze periode veel gezellige en vooral ook humorvolle ontmoetingen gehad. De tijd vloog om. Voordat we het door hadden was het 2200 uur geworden (sluitingstijd van het evenement).

Wat overbleef was opruimen. Keukenbak schoonmaken, puptenten opruimen. Alles weer in de vrachtwagens. Eind appél, nababbelen en op naar huis.

Samenvattend: het was warm en ontzettend gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar.

Hierbij willen wij uiteraard ook de gemeente Zoetermeer nog hartelijk danken voor de genoten gastvrijheid en wie weet: tot een volgende keer.

C-DKO