Evenement             : Airborne wandeling
Evenementdatum : 05 sep 2015
Locatie                     : In en rond Oosterbeek
Foto’s                       : Foto reportage Airborne wandeling 2015

Net als vele andere jaren liep DKO weer mee in de jaarlijkse Airborne mars rond Oosterbeek. Deze herdenkingsmars wordt gehouden ter herdenking van de vele gesneuvelden bij de slag bij Arnhem.

Elk jaar is dit weer een indrukwekkend gebeuren. De minuut stilte na “The last Post” aan het begin van de wandeling en het met het detachement brengen van de eregroet op de militaire begraafplaats te Oosterbeek zijn daarbij hoogtepunten. Het is belangrijk stil te staan bij deze verschrikkingen uit het verleden, zeker in het licht van alle internationale spanningen van de huidige tijd.

“Opdat wij niet vergeten”.

Dit jaar liepen we mee met een detachement van maar liefst 6 man, hetgeen meer is dan soms in voorbije jaren. Na vele jaren was er gelukkig ook eindelijk sprake van echt infanterieweer zodat wij ons hart konden ophalen; hoosbuien, stromende regen en modderige paden… Het maakte allemaal niks uit want we waren toch al doorweekt tot op het hemd en hadden veel plezier bij het zingen van allerlei schunnige en minder schunnige marsliedjes. Helaas viel door de regen de zangbundel uit elkaar, zodat de 2e helft van de mars slechts 3 liedjes resteerden. Het daar door ietwat eentonig repertoire leidde helaas tot een algeheel zangverbod van de sergeant. Enkele blaren rijker hebben wij allen glansrijk de finish gehaald. Voor de mannen met soms wat minder wandelervaring een hele prestatie!

Filmverslag door TV Gelderland met op ongeveer 14:05 min. DKO op de mil. begraafplaats Oosterbeek.