Evenement             : Museumweekeind
Evenementdatum : 117 t/m 19 apr 2015
Locatie                     : Museumcomplex, Zeisterspoor, Soesterberg
Foto’s                       : Foto reportage museumweekeind 2015

Dit jaar voor de tweede keer een uitnodiging van de gezamenlijke musea op het complex Zeisterspoor te Soesterberg. Vorig jaar voor ons een erg leuk evenement maar, helaas, niet veel bezoekers. Dit jaar precies het zelfde, veel gedaan, mooi weer en wederom bar weinig publiek.

Vrijdagmorgen op pad met een 3-tonner/keuken, 1 tonner/toolset en de 1-tonner verbindingen. Eerst ff tanken, de prijs is vergeleken met vorig jaar ietsje gunstiger….

Na een voorspoedige heenreis, alles op z’n plek gezet en door naar de nachtlegering op de Bernhardkazerne te Amersfoort. De avond besteed met een hapje eten in het al oude restaurantje “Vlasakkers” voor de kazernepoort en een wandeling over de kazerne. Terug op de legeringskamer(s) uiteraard sterke verhalen vertellen onder het genot van een versnapering. Laat de zaterdag maar komen, we zijn er weer klaar voor.

De ochtend was zonnig maar wel wat fris, onze Sgt Kok-menagemeester met hulpje begonnen direct koffie te zetten en met het bereiden van een prima ontbijt. Vooral de koffie was hard nodig want op de Benhardkazerne was (nog) geen koffieautomaat gevonden en met name de oude Korporaal heeft dringend behoefte…. Daarna opbouwen van de displays, een BHP, wat pup-tentjes en de Onderhoudsgroep. Binnen een half uur waren we in vol bedrijf.

Bezigheden voor de zaterdag: infanterie doet infanteriedingen, keuken gaat keukerellen, de onderhoudsgroep gaat geleid onderhoud aan de aanwezige voertuigen uitvoeren en de DAF YA 328 bij het Intendancemuseum opknappen. De dag vloog voorbij.

Rond 18.00 gamellen diner, tafeltjes gereserveerd in de nabijheid van de takeldoos op de gezellige parkeerplaats van het sportgebouw. Witte rijst met iets van bruine bonen, ui en…afijn kijk zelf maar…Best wel smakelijk hoor. Rest van de avond wat genoten van het voorjaarsweer en sociaal bezig geweest. (lees kleppen, versnaperingen enz.)

De alweer laatste dag was niet veel anders dan de zaterdag…..Hoewel, dit keer wel een lekker eitje bij het ontbijt. De infanteriegroep was deze dag versterkt met ons verkenningsvoertuig. De Nekaf was aan het geknal te horen speciaal voor vandaag uitgerust met een uiterst modern snufje: Actieve cilinder uitschakeling….Aan het eind van de middag de operatie Stofwolk. We hadden alle tijd om de boel in te pakken, afscheid te nemen en terug naar Ede te hobbelen. Daar de voertuigen snel in de loodsen en na een afsluitend gesprekje naar huis. Volgend jaar weer, dan wel met publiek hopelijk, is toch wel leuker.

Afsluitend naar aanleiding van wat gebeurtenissen dit weekend nog wat vraagstukken die zijn blijven liggen:

  • Waarom moet onze CC ruim een kwartier zoeken naar een legeringsgebouw op de Bernhardkazerne (daarbij 2 voertuigen TEGEN het verkeer in laten rijden ook nog) terwijl hij een plattegrond bij zich heeft en de kazerne bijna wekelijks bezoekt?
  • Hoezo moet de plv CC en wat sld’s een halve avond zoeken naar een koffieautomaat als de koffiekist gewoon meegenomen is?
  • Heeft de opblaas(beademings)pop van de dokter een eigen leven of zijn LARO ziekenbak?
  • Waarom moet we van een ander horen dat er een koffieautomaat staat in gebouw K als onze CC kind aan huis is in dat gebouw?

de Plv C-ONHGP