Evenement             : Dieseldag VSM – 10 mei 2024 – Loenen
Evenementdatum : 10 mei 2024
Locatie                    : Nabij vml MOB-cmplx Loenen
Foto’s                       : Dieseldag VSM – Loenen – 10 mei 2024

Wellicht was dit evenement een van de kortste en dichtstbijzijnde (t.o.v. ons HK) ooit.

Tijd: 4 uur incl. uitgebreid koffiedrinken vooraf, voertuig naar locatie loodsen, enige hindernissen op de weg verwijderen (paaltjes).
Afstand: Heen en weer 2 km (nauwelijks het MOB-cmplx af)

VSM (Veluwse Stoom Maatschappij) heeft 1x per jaar een zgn. Dieseldag. De naam zegt het al, deelnemers aan deze dag krijgen volop de gelegenheid om mee te reizen, maar belangrijker, om foto’s te maken van de rijdende diesels om mooie locaties langs en op de lijn van de VSM.

Voor een van de locaties, Loenen, was DKO gevraagd om een paar voertuigen op te stellen. Daar het in onze achtertuin was (en de VSM onze achterburen zijn) zeiden we gelijk: “Ja, doen we”. Even niet realiserend dat het op een vrijdag was. Gelukkig een vrijdag, volgend op Hemelvaart, dus konden toch nog een aantal van onze leden optrommelen (ze hadden toch vrij).

Om een uurtje of 11 stonden er dus een paar voertuigen opgesteld langs het spoor (voor een aantal van ons gingen daarmee de herinneringen terug naar Drenthe) en was het wachten op de eerste trein. De vond de locatie waar we stonden een “pittoreske” plek en reed vele malen heen en weer (in de tussentijd de inzittenden eruit gegooid te hebben, zodat deze foto’s konden maken). Na deze trein met (nou ja, eigenlijk dus zonder) passagiers kwamen er nog enige vrachttreinen voorbij die ook heen-en-weertjes deed. Dit ging een tijdje zo door, In de tussentijd vermaakten we ons met de passagiers, nu even wandelaars, de treinen zelf natuurlijk maar ook met de koffie en appelgebak.

Rond 1400 was het feest voorbij en konden we terug kijken op een kort maar leuk, en anders dan anders, evenement. Mede mogelijk gemaakt door het fantastische weer.

C-DKO