Evenement             : 10 jaar VLGH
Evenementdatum : 24 sep 2016
Locatie                     : ’s Gravenzande
Foto’s                       : N.v.t.

Op zaterdag 24 september 2016 zijn wij als D.K.O. uitgenodigd voor de receptie van Vereniging Levende Geschiedenis Hoek van Holland in ‘s-Gravenzande vanwege hun 10 jarig bestaan.

Deze groep beeld een Oost-Duitse leger eenheid uit, uit de koude oorlog periode. Op gezamenlijke evenementen zijn zij dus een van onze vijandelijke tegenstanders.

Voor deze gelegenheid hebben we onze strijdbijl begraven, en zijn we met een delegatie (verkenningseenheid) naar zuid Holland afgereisd.

We hebben ons op ons paasbest aangekleed en zijn in D.T of V.T naar de receptie gegaan.

Na een voorspoedige reis kwamen we s ’middags tegen koffietijd aan bij de Oost-Duitse collega’s. Onze gastheren en dames hadden een mooie display neergezet met een opstelling van hun voertuigen en uniformen.

We werden gastvrij onthaald en hebben een rondleiding gekregen door hun onderkomens.

Daarna hebben we wat te drinken gekregen en begon het officiële gedeelte met de nodige toespraken en uitreikingen van oorkondes aan leden die ook 10 jaar lid zijn van V.L.G.H. Ook hadden ze nog een loterij georganiseerd, maar de aanwezigen van D.K.O. vielen helaas niet in de prijzen. Daarna was het een gezellig samenzijn met elkaar met een hapje en een sapje. Aan het einde van de middag werd de BBQ aangestoken en konden we onze buik dik eten.

Er was ruim voldoende te eten en te drinken, we zijn niks te kort gekomen.

Na een hele gezellige avond zijn de meeste van ons weer naar huis vertrokken, twee van onze mensen bleven slapen bij onze Oost-Duitse gastheren en dames.

Het was leuk om op deze manier elkaar beter te leren kennen, en de Oost- Duitsers zijn ons heel erg meegevallen.

Dit zou wel eens de val van de muur kunnen betekenen….

Groet, C-verkenningsgroep.