21-22 mei 2016

 

 

Lang geleden dat er wat geschreven is over onze Voorthuizen avonturen. Niet dat we de laatste maanden stilgezeten hebben maar erg grote bewegingen waren het ook niet. Druk geweest met van alles en niks.

Dit weekend zijn er wel weer een paar serieuze stappen gemaakt. Kort verslag van de werkzaamheden in gebruikelijke DKO-stijl onderwerpen verdeelt: rommelen en verplaatsen van legergroene meuk, kuilen graven, eten en dingen doen die niks met DKO van doen hebben.

Beginnen we met de legergroene meuk. Naar goed DKO gebruik was de loods binnen de kortste keren veranderd in een redelijk giga puinhoop. Alles door elkaar want neer gekwakt na een evenement en niemand tijd om het ff goed op te bergen. Bovendien komen er nog steeds uitrustingstukken bij......

Vrijdagmiddag begonnen de Lnt en Plv-C-ONHGP met het ruimen der bende. We konden natuurlijk niet de hele loods aanpakken in anderhalve dag dus maar 1 hoek onderhanden nemen en indien nog wat tijd over het tenten/uitrustinghok.

In het kort, gelukt. Zie foto's (op klikken voor vergroting).

Andere activiteit: traditionele legeroefening, ingraven, schuttersputten scheppen. Deze put wel iets meer functioneel want de waterleiding gaat erin en de tank voor de poeperij ! Het geheel in samenwerking met onze buren, die hadden de zelfde plannen dus dat kwam mooi uit. Klein graafmachientje en een klassieke trekker als hulpgereedschap erbij en hoppa, aan de slag. Ook gelukt ! (uiteraard ook opklikken voor vergroting)

 

Eten, belangrijkste van het hele weekend. Lunch, naar de patathofleverancier en ijs ter afsluiting. ( voor de juiste smaakbeleving, opklikken)

Tot slot de buitenschoolse activiteiten. Tussendoor op excursie bij www.peugeauto.nl en www.sokproductions.nl voor de eventuele aankoop van een Volvo. Weer es wat anders ter ontspanning en vermaak(Opklikken hoeft niet maar kan wel).

Dat was het voor wat betreft de vrijdag en zaterdag. De zondag was ik er niet bij, wellicht doet de CC hier onder nog een klein vervolg schrijven.

 

De Plv C-ONHGP.

 

Nou vooruit dan maar. De CC zal even de wetenswaardigheden van de daarop volgende zondag verhalen. Zonder foto's, want u bent al te zeer vermooid van het op die van de plv C-Onhgp klikken. Ook was het eten en drinken allemaal een stuk soberder (want ja, budget was zaterdags al op gesoupeerd). Desalniettemin is er toch nog wel hard gewerkt aan het plaatsen van sloten en klinken in deuren. En passant ook nog maar even wat deuren van draairichting gewijzigd. Ook moest er altijd nog een klapraam weer klappend gemaakt worden. Die hadden de vorige bewoners zeer energiek dicht getimmerd. Wij dus met dezelfde energie hem weer open makend. Wat nog verder deze dag? Oh, ja, ook nog op de zolder stellingen gemonteerd. Rommel naar zolder verhuisd. Ook wat aan het "kantoortje" van de CC gedaan.

Concluderend zijn we het afgelopen weekend weer een heel eind opgeschoten. Eigenlijk wacht er nog 1 grote klus op ons te wachten: het naar binnen brengen van het water en het riool. Maar deze uitvoering is uitbesteed aan een aantal meer bouwkundig onderlegde DKO-ers (en daarmee ook de vertraging aan dit front verklaard. Ze zijn altijd druk en hebben weinig tijd).

 

CC-41DKO