En toen waren er al weer 8 weken verstreken sinds het laatste roetveegverslag.

Het hele Covid-19 gebeuren heeft natuurlijk op de DKO ook z’n weerslag. Buiten alle afgelaste evenementen konden we ook niet meer met een grote groep aan de slag in onze bende. Dat was ff wennen…. Gelukkig waren we met de roetveegactiviteiten en sleperij van alle meuk naar het andere hok al een heel eind klaar.

In petit comité, met inachtneming van de nieuwe opgelegde Coronaspelregels hebben we de klus zo goed als afgerond. Mazzeltje daarbij was dat de gemeente Barneveld ineens ook niet meer zo’n haast had de geblakerde loods tegen de vlakte te gooien waardoor we een deel van de spullen daar konden laten staan i.p.v. ergens buiten onder een zeiltje. Dikke container zooi afgevoerd.

Ander uitgevoerd klusje in de afgelopen weken : motor wissel bij onze radiobak, de S95. Dit is één van onze meest rijdende voertuigen, was voor de chauffeur vervelend aant worden op 4¼ cilinder….ook voor de directe omgeving trouwens….

De belangrijkste gebeurtenis was natuurlijk de handtekening zetten onder het huurcontract van ons nieuwe onderkomen op het voormalige Mobcomplex Loenen ! Afgelopen zaterdag 16 mei was de grote dag, we kregen de sleutel en het grote verhuizen kon beginnen!

Nou is een verplaatsingsoefening naar een nieuw uitwijkgebied heul toevallig één van onze specialiteiten. In 20 jaar DKO geschiedenis is dit de 5de keer….Tot 2009 sleepten we vanuit de diverse privé mobcomplexen en van onder een afdak op Fort bij Vechten alles naar de evenementen. In 2010 de 1ste keer echt verhuizen naar gebouw 21 op de voormalige Mauritskazerne in Ede. Dat huurcontract verliep na 5 jaar en na een flinke schoonmaak/opknapactie gingen we met de hele boel naar loods 6 op MC-Voorthuizen. Daar werden we dus uitgerookt en moesten we hals over kop uitwijken naar allerlei te kleine opslagmogelijkheden. En nu dus naar MC Loenen. Kort om, dit pakken we ff aan.

De loods 18 is nu nog helemaal leeg. Maarrrr… wij hebben wel de middelen voor om daar iets aan te doen… bende zat, toch?

Deze maand worden de nutsvoorzieningen aangelegd en komt er een tussenwand voor de laatste 2 banen die we niet huren. We hopen angstig en vooral ook vurig dat de door ons bestelde entresolvloeren dinsdag aanstaande WEL komen zodat we die nog voor komend weekend kunnen gaan plaatsen. Daarmee creëren we  extra oppervlakte voor de kantine, het foefhok en toiletgroep. Onze huisbaas heeft zeer vriendelijk een toiletgebouwtje ter beschikking gesteld zolang wij nog niks hebben, top!

Op de eerste de beste dag direct aangevangen met de grote verhuizing…De route Voorthuizen-Loenen is de komende 2 weken ff iets minder vlot door te komen voor het overige verkeer…

We beschikken sinds kort in de club ook over iets moderner transport, een DAF YA 4440. Dat komt mooi uit. Platte kar er achter en 1 van de 2 parkeerbruggen kon zo in z’n geheel mee naar Loenen. Het werd het eerste DKO onderdeel in de grote, lege, loods. Uurtje later was de 4-tonner die vol zat met stellingmateriaal leeg. De eerste radio, keukenspullen en voertuigreservedelen waren ook mee gekomen en uitgeladen.

Geheel volgens orderbevel was onze Soldaat frituur-/koffie-/enoverigeversnaperingenpeuk al druk bezig geweest om de noodruftige DKO mannenbroeders te voorzien van de nodige voeding. Dit alles na het uitbrengen van een gezamenlijke toost op de toekomst van 41DKO op MC Loenen. Het geheel uiteraard onder Covid-19 veilige omstandigheden.

Na een rondwandeling over het complex en de nodige sterke verhalen (de Plv. C-ONHGP werkte in de 80-er jaren regelmatig op dit complex aan grote schietdingen) vertrokken we weer richting Voorthuizen. Daar aangekomen de 2de parkeerbrug opgeladen en de 4-tonner opnieuw ingeladen. Klaar voor volgende rit maar vandaag ff niet meer. Wel voeding. Iets met bezorgen en een kapsalon? 

Daarna uitbuiken, hydrateren en vooral goed ventileren. Dag afsluitend hebben we één van de voertuigen, de S12  DAF YA 328 klaar gemaakt voor de rit en alvast deels beladen. Daar moest het voor vandaag maar eens bij blijven. Volgende week donderdag is het voor ons 1ste  Loenenvaartsdag en gaan we 4 dagen lang aan de bak. Hoppa.

De Plv. C-ONHGP.