Museumweekeinde 12 t/m 14 apr 2019


Evenement             : Museumweekeind 12 t/m 14 april 2019
Evenementdatum : 12 t/m 14 april 2019
Locatie                     : Museumcmplx , Zeisterspoor, Soesterberg (Nld)
Foto’s                       : Museumweekeind 2019

Verslag timmerman

De werkzaamheden van de ohgp voor dit evenement lopen erg uiteen.
Bij een van onze vtgn was een rare tik uit de motor te horen en had wat moeite met het handgas. Na een korte inspectie door een van onze ervaren monteurs was de oorzaak van het niet werkende handgas gevonden, een los zittend moertje…   kwestie van aandraaien toch? Niet helemaal, zat natuurlijk lekker onderin achteraan, en uiteraard was het moertje vast gerot.
Uiteindelijk na wat arbeid was het handgas weer operationeel. Daarna naar de oorzaak van de tik gezocht. Helaas is de herkomst van de tik nog steeds niet geheel duidelijk.

Onze soldaat timmerman was dit jaar voor het eerst aanwezig en heeft onder andere tentpalen ingekort voor een officierstent. Een nieuwe deksel gemaakt voor een kistje van de vbgp. En verder het een en ander aan onderhoud van zijn handgereedschappen.

De toolset beheerder had ontdekt dat er een laatje met moertjes boutjes en andere kleine onderdelen op de kop was gegaan en is druk aan het uitzoeken en sorteren geslagen. Enige tijd later lagen alle moertjes, boutjes en aanverwanten weer netjes gesorteerd op hun plek.
Nieuwe benzine in het aggregaat en zelf ook maar meteen een bakkie koffie genomen. Oftewel een actief maar redelijk ontspannen weekend voor de ohgp.

Sld timmerman.