Museumweekeinde 12 t/m 14 apr 2019


Evenement             : Museumweekeind 12 t/m 14 april 2019
Evenementdatum : 12 t/m 14 april 2019
Locatie                     : Museumcmplx , Zeisterspoor, Soesterberg (Nld)
Foto’s                       : Museumweekeind 2019

Verslag Plv_onhgp

Voor de onderhoudsgroep 41DKO is dit altijd het openings evenementje van het jaar. Mooie gelegenheid om de uitrusting te controleren op compleetheid en bruikbaarheid EN om ons groepsvoertuig , de DAF YA 126 met toolset aanhanger, te testen op inzetbaarheid…….pijnpuntje de ingaande as van de reductiebak….Het ding jankt het uit.  Maar voorlopig gaat het goed dus stellen we het monteren van het nieuw klaarliggende centrdiff met alles er op en aan nog ff uit. Rot klus….

Donderdagavond alle voertuigen  nagelopen, nog wat kleine reparaties gedaan en afgetankt. Vrijdagmorgen vroeg weg want de SGT-Kok/Menagemeester wenste voldoende tijd om de keukenbak een extra schoonmaakbeurt te geven. Wie zijn wij omdat tegen te werken, dit weekend erwtensoep op het menu, da’s darmtechnisch al ruim voldoende. Besloten tot Hoevelaken binnendoor te rijden, dan een stukje A28 en bij 3de afslag er weer af binnendoor via de Leusderhei. Vtg 1 lukte dat, vtg 2 ging bij de 1ste afslag er af en vtg 3 besloot op afslag 2 op vtg 3 te wachten. Eindresultaat : vtg 3  de DAF YA 328 met veldkeukenaanhanger, ik dus Plv C-ONHGP, heeft een mooie rondrit door de wijde omgeving van Woudenberg gemaakt. Prachtig weertje d’r bie, de DAF YA 328 liep fantastisch, niks mis mee. Alleen de keuken iets verlaat op het Museumcomplex aan het Zeisterspoor te Soesterberg. Achteraf ook niet erg want precies op de plek waar de keukentent moest komen stond een verlaten legerbusje en geen militairachtige te vinden. Tegen 13.00u gelukt, busje weg, keuken opbouwen. De CC en de SLD-chauffeur Takeldoos waren in de ondertussen tijd ook aangekomen zodat het grote opbouwen van het kampement kon beginnen.

Aan het eind van de middag was alles wel klaar en konden we gaan inkwartieren op de Dumoulinkazerne. Dit keer echte 12 persoons opleidingskamers met stapelbedden. De avond na een opgehaald hapje uit den plaatselijke patatterette, wat sterke overwinterverhalen en een natje/droogje redelijk vroeg afgesloten.

De zaterdag was, zoals dit feestje altijd is, rustig. De SLD’s klooien onder leiding van de bloedfanatieke CC wat in het bos, de monteurs monteuren wat en de SGT-Kok/menagemeester kokt samen met onze SLD-Kokshulpje de erwtensoep in elkaar. De Plv C-ONHGP was deze dag per OV op dienstreis naar Utrecht en kwam na een dag verdwaast rondlopen door de grote stad met lege handen thuis. Z’n “vrij-vervoertje” bleek ineens niet meer bruikbaar, de locatie van 150 DEPcie was nergens meer te vinden, op de Kromhoutkazerne zijn blijkbaar een paar ufo’s geland en heeft een volledige gedaantewisseling ondergaan en tijdens het hulpzoeken wegens diepgaande vertwijfeling bleek de aloude Hojelkazerne ook al van de Utrechtse aardbodem verdwenen…..

De avond op de Dumoulinkazerne leverde samen met de dames en heren van het Tbat een hoop gezelligheid op. Vooraf hieraan een al even gezellige maar ook smakelijke BBQ genoten in de kantine van het Intendancemuseum.

Zondag vloog voorbij. Helaas wel wat weinig bezoekers dit jaar. Moet anders volgende keer. Einde middag inpakken en terug naar Voorthuizen. Liep voorspoedig allemaal, niks bijzonders te melden. Was prettig weekendje zo. Nu verder met 2019.

De Plv C-ONHGP