Deel 6. Blijft voor de verslagen niet veel meer over om te vertellen. Erg spannend is het allemaal niet (meer). Maak ik er voor deze keer een iets persoonlijker opstel van.

Ennuhhhh…verontrustend…..het roetveegpoetsen blijkt gedurende onze afwezigheid in de werkweek toch niet vanzelf te gaan, verrekte luie kabouters daar in Voorthuizen. Maar we blijven hopen.

Dusssss dit…… Kasten soppen, bergen klein spul poetsen, laadbakken van Daf’s en opleggers vullen, veel hyper intelligente gespreksonderwerpen tussen het werken door en als welkome variatie in de dag voedings gerelateerde pauzes. Grootste avontuur zaterdag was een DAF YA 328 die na belading niet wou starten, tank leeg…..gôh…..daar hebben wij iets mee.

Intussen raakt ons oude geblakerde onderkomen steeds leger. Hoewel, op de foto’s lijkt het nog niet echt. Een gebergte zooi/vuilnis, pallets vol voertuigonderdelen, wel een lege kantine en het tentenhok is ook ineens overzichtelijk ingericht. Het streven is om eind maart klaar te zijn.

De anderen zijn aan het werk bij de oude loods, ik zelf ben bezig met de hoge drukspuit op de nieuwe locatie. Deze keer begonnen met het schoonmaken van een projectje dat al ff klaar ligt voor restauratie maar zeer waarschijnlijk voor ons pensioen niet aan bod komt : een CADI-aanhanger. Mooi zwart uitgeslagen want lag boven in de stelling. Verder veel stellingen en overig ijzerwerk gedaan.  Je hebt wel eer voor je werk na twee uurtjes soppen en spuiten op zo’n berg oud ijzer.

Vandaag hadden we wat personeelsgebrek zodat ik alleen aan het werk was. En dan ontkom je d’r niet aan dat als je ’s morgens om 10.00u. start,  je d’r om 17.00u. wel een beetje klaar mee bent. Saai. Wel een fijn zonnetje d’r bie! Al spuitende gaan je gedachtes wat in het rond. Planning van het werk door de weeks: maandagmorgen starten met stansen staalkappen voor de Fa. Plastic Modern of lege dozen maken voor VDH? Wat gaan we bij het volgende DKO-evenement doen. Bah, pijn in m’n rug. Feestjes in de nabije toekomst. Wel of niet de haperende motor van de DAF YA 126 uit elkaar trekken of gewoon een motorswap? Tis al maart, ik moet den ouden Peugeot 404 ook maar weer eens aanslingeren.  Van die dingen…..

En dan sta je gedachteloos je bedrijfsnaam in een plank of iets anders te spuiten. Dat ziet dan weer iemand per ongeluk waardoor je ineens weer in opdracht namen in een andere stellingplank staat te spuiten. Het was een mooie dag.

Half zeven, beetje moe maar toch voldaan weer richting Friezenland. Onderweg nadenken over verslagschrijverij want eigenlijk niks te vertellen, zie boven. Wie wel wat te vertellen heeft is onze DKO gestichtings voorzitter.Zeer binnenkort een grote boodschap van hem alhier !!

De Plv C-ONHGP.