Nieuwe DKO rekruten zoeken in principe zelf hun uitrusting bij elkaar. Voor wat betreft het modernere vlaggetjespak M78 is dit niet zo’n probleem. Visgraattenue M58, met name de grotere maten, is steeds moeilijker te vinden in legerdumps. Ook schoenen en webbing met koper beslag beginnen al aardig wat problemen op te leveren.

Onze foerier heeft intussen een behoorlijke voorraad opgebouwd zodat als iets echt onvindbaar is hij het waarschijnlijk wel kan verstrekken… in bruikleen.

Maar ook onze foerier moet bevoorraad worden….daarom:

Heeft u op zolder nog een oude plunjebaal met de echte oude uitrusting en/of  kleding (jaren 50-60) en wilt u die eventueel doneren? Graag!! We komen de plunjebaal bij u thuis ophalen als u dat wilt, de DKO-leden wonen in heel Nederland, er woont vast wel eentje bij u in de buurt.

Mail naar gc@41dko.nl en alles wordt geregeld!

Het as-hok. Schuilplaats voor de beheerder, foerier en andere drukkers.

Alle gedoneerde kleding en uitrustingsstukken worden hier gecontroleerd, schoongemaakt, eventueel gerepareerd en daarna schoon, droog en ingetalkt opgeslagen, wachtend op uitgifte. Ook onze voorraden NBC hulpmiddelen, Verf, schoonmaakmiddelen enz. enz. zijn hier te vinden.