Evenement             : Verenigingsdag
Evenementdatum : 31 mei 2009
Locatie                     : Fort by Vechten
Foto’s                       : Verenigingsdag 31 mei 2009

 

Tussen alle evenementen door hadden we 31 mei ook nog een reguliere verenigingsdag op “ons” fort. Ondanks de drukke periode en het feit dat er geen echt programma voor deze dag (behalve gezelligheid!) was de opkomst verheugend. Speciaal waren bijna alle nieuwe rekruten van het afgelopen jaar, aangevuld met een aantal “oude stompen” aanwezig.

Dit gaf de exercitie lessen extra zin. Voor velen was het een van de eerste malen dat er intensief aan dit onderdeel gewerkt werd. Tevens was het een mooie gelegenheid om de onlangs benoemde groepscommandanten de exercitie te laten geven. Vooral het gebruik van de stem, duidelijk, dwingend en luid, bleek naarmate de dag steeds beter te verlopen. En dus ook de exercitie zelf.

Op het heetst van de dag (het was een uitzonderlijk warme zondag zo in het voorjaar) zijn we een chambree gaan opzoeken om naar een instructiefilm te kijken die opgenomen was tijdens oefening Pantserstorm waarin vele acties voorkwamen die DKO de afgelopen maanden heeft geoefend. Dus leerzaam. Helaas liet ons de techniek in de steek (onze korporaal TD zou zeggen: die moderne meuk er is altijd wat mee) en hebben we de vertoning halverwege gestaakt. Vervolg op de a.s. Landmachtdagen.

Na nog even wat exercitie, het eind-appel, zo rond 1600 uur, gingen een ieder zijns weegs. Hoewel, een ieder? Laten we het zo zeggen: het bleef nog lang onrustig op het fort.